Home » Social » "Împrumutați mâinile voastre, nu portofelul!"

"Împrumutați mâinile voastre, nu portofelul!"

de Răzvan Călin

CPRUCANE Bârlad și poliția din localitate vor derula sâmbătă o acțiune de descurajare a cerșetoriei.

Sâmbătă, 21 martie, Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad va desfășura în colaborare cu poliția o acțiune axată pe combaterea și prevenirea fenomenului cerșetoriei. Intitulată ”Împrumutați mâinile dumneavoastră, nu portofelul!”, acțiunea va debuta în cursul dimineții, când mai mulți angajați ai CPRUCANE și polițiști bârlădeni vor împărți pliante cu informații legate de această maladie socială.

”Prin această acțiune vrem să tragem un semnal de alarmă față de fenomenul cerșetoriei. Cel mai mult ne dorim ca oamenii să înțeleagă că oferindu-le bani sau mâncare cerșetorilor nu facem decât să îi încurajăm să persiste în această stare. Cu alte cuvinte, mai mult le facem rău, decât bine, chiar dacă la bază gestul nostru are milostenia sau bunătatea umană. Dimpotrivă, ar trebui să nu le mai oferim acestor oameni năpăstuiți bani sau mâncare, ci să încercăm să-i responsabilizăm, să-i facem să renunțe la acest mod de viață și să-i ajutăm să se reintegreze în societate”, ne-a declarat Ionel Brătianu, psiholog în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

de Răzvan Călin CPRUCANE Bârlad și poliția din localitate vor derula sâmbătă o acțiune de descurajare a cerșetoriei. Sâmbătă, 21 martie, Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad va desfășura în colaborare cu poliția o acțiune axată pe combaterea și prevenirea fenomenului cerșetoriei. Intitulată ”Împrumutați mâinile dumneavoastră, nu portofelul!”, acțiunea va debuta în cursul dimineții, când mai mulți angajați ai CPRUCANE și polițiști bârlădeni vor împărți pliante cu informații legate de această maladie socială. ”Prin această acțiune vrem să tragem un semnal de alarmă față de fenomenul cerșetoriei. Cel mai mult ne…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Val de sesizări la Garda de Mediu Vaslui, din cauza mirosului provocat de creșterea animalelor

Vasluienii au formulat, în ultima perioada, zeci de sesizări ...

Economia județului Vaslui, în cifre: 10 salariați finanțează pensiile pentru 14 pensionari

de Dănuț CIOBANU  Patronatul vasluian privește de o manieră ...

Vești bune din satele vasluiene. Criza COVID-19 nu a crescut numărul asistaților social

Numărul asistaților social continuă să scadă în județul Vaslui. ...