Home » National » O casa din Arad, vanduta, in premiera mondiala, in moneda virtuala Mcoin. "Va fi lansata in acest an in Asia si alte zone ale globului, moment in care valoarea ei va creste"

O casa din Arad, vanduta, in premiera mondiala, in moneda virtuala Mcoin. "Va fi lansata in acest an in Asia si alte zone ale globului, moment in care valoarea ei va creste"

O casa din judetul Arad a fost vanduta, miercuri seara, in premiera mondiala, conform participantilor la tranzactie, exclusiv in moneda virtuala Mcoin, lansata de cateva luni. Fostul proprietar a incasat 55.000 de monede, echivalentul a 20.000 de euro, sperand ca valoarea lor va creste rapid. 

Casa se afla la cativa kilometri de municipiul Arad si are o suprafata de 90 mp. Este formata din living, bucatarie deschisa, un dormitor si o baie, dar are si parcare.

Vanzatorul, aradeanul Gelu Roman, a declarat, pentru Mediafax, ca tranzacția a avut loc in fata unui notar, iar contractul prevede ca plata se face in moneda virtuala.  El a incasat 55.000 de Mcoin, care in acest moment valoreaza aproximativ 20.000 de euro.

Gelu Roman are incredere ca aceasta moneda va deveni tot mai valoroasa, iar tranzactia ii va aduce, in cele din urma, o suma echivalenta cu cateva sute de mii de euro.

S-au folosit doua computere pe post de “portofele virtuale”, astfel ca de la momentul platii pana cand vechiul proprietar a incasat suma au trecut cateva secunde.

“Este prima vanzare online pe Mcoin la nivel global. Am primit mai multe oferte pentru casa, dar cea mai interesanta mi s-a parut aceasta, pentru ca Mcoin are un potential foarte mare de crestere, tinand cont ca la doua luni si jumatate de la lansare de la 0,1 eurocenti a ajuns la 0,5 eurocenti. In mai putin de un an cred ca va avea o valoare in euro cu doua cifre”, a declarat Roman.

Banii virtuali pot fi tranzactionati pe platforma online special creata si pot fi convertiti in euro, insa aradeanul prefera sa astepte cresterea valorii, dupa modenul Bitcoin.

“Tranzactia a fost online, ca un schimb intre portofele virtuale si nu a implicat vreun comision. In momentul de fata mai exista un casino online unde se pot cheltui acesti bani, dar moneda va fi lansata in acest an in Asia si alte zone ale globului, moment in care valoarea ei va creste”, a spus, la randul sau, cumparatorul casei, Matei Danci.

Monedele digitale au fost concepute sa functioneze independent, fara sa fie influentate de o politica monetara anume.

Sursa: incont.ro

O casa din judetul Arad a fost vanduta, miercuri seara, in premiera mondiala, conform participantilor la tranzactie, exclusiv in moneda virtuala Mcoin, lansata de cateva luni. Fostul proprietar a incasat 55.000 de monede, echivalentul a 20.000 de euro, sperand ca valoarea lor va creste rapid.  Casa se afla la cativa kilometri de municipiul Arad si are o suprafata de 90 mp. Este formata din living, bucatarie deschisa, un dormitor si o baie, dar are si parcare. Vanzatorul, aradeanul Gelu Roman, a declarat, pentru Mediafax, ca tranzacția a avut loc in fata unui notar, iar contractul prevede ca plata se face…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Tudorel Toader, după decizia CEDO în cazul Kovesi vs România: Președintele nu a revocat-o pe în baza propunerii mele, ci decizia CCR se executăon 5 mai 2020 at 11:45

„Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi ...

Insuportabila ușurătate a ființei de nimicon 5 mai 2020 at 10:45

„Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de ...

Kovesi, după decizia CEDO: Sper ca această hotărâre să reprezinte o reparație simbolică pentru toți magistrații hărțuiți în ultimii anion 5 mai 2020 at 12:52

„Nu am depus o cerere pentru despăgubiri bănești, pentru ...