Home » World » Comandantul NATO in Europa: Rusia a exercitat presiuni mari asupra Romaniei si Poloniei din cauza scutului antiracheta

Comandantul NATO in Europa: Rusia a exercitat presiuni mari asupra Romaniei si Poloniei din cauza scutului antiracheta

Comandantul fortelor NATO in Europa, generalul Philip Breedlove, a afirmat ca Rusia a exercitat „presiuni mari” asupra Romaniei si Poloniei cand au devenit parte a sistemului antiracheta al NATO, urmand ca toate tarile care vor adera la sistemul defensiv sa se confrunte cu aceasta presiune.
„Acesta este doar urmatorul pas”, a spus Breedlove la forumul din Bruxelles organizat de German Marshall Fund, amintind de „presiunea mare” din partea Rusiei asupra Romaniei si Poloniei, scrie Wall Street Journal. „Oricine va dori sa se alature capacitatii defensive se va confrunta cu aceasta presiune diplomatica si politica”.
Comentariile lui Breedlove vin in contextul declaratiei ambasadorului rus in Copenhaga, potrivit caruia, daca Danemarca risca atacuri asupra navelor sale militare daca se va alatura sistemului antiracheta.
„Dacă Danemarca se va alătura sistemului antirachetă, care este controlat de Statele Unite, acest lucru va însemna că navele militare daneze vor fi ținte ale rachetelor nucleare ruse. Este important să se știe acest lucru”, a declarat ambasadorul rus la Copenhaga, Mihail Vanin, într-un interviu acordat publicației Jyllands-Posten. „Nu cred că danezii înțeleg foarte bine situația. Participarea la sistemul antirachetă va fi în detrimentul relațiilor dintre țările noastre. Toate țările care se vor alătura sistemului antirachetă NATO în viitor vor fi ținte ale rachetelor balistice ruse”, a adăugat Vanin.

Sursa: hotnews.ro

Comandantul fortelor NATO in Europa, generalul Philip Breedlove, a afirmat ca Rusia a exercitat "presiuni mari" asupra Romaniei si Poloniei cand au devenit parte a sistemului antiracheta al NATO, urmand ca toate tarile care vor adera la sistemul defensiv sa se confrunte cu aceasta presiune. "Acesta este doar urmatorul pas", a spus Breedlove la forumul din Bruxelles organizat de German Marshall Fund, amintind de "presiunea mare" din partea Rusiei asupra Romaniei si Poloniei, scrie Wall Street Journal. "Oricine va dori sa se alature capacitatii defensive se va confrunta cu aceasta presiune diplomatica si politica". Comentariile lui Breedlove vin in contextul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: