Home » National » Halep a CÂȘTIGAT turneul de la Indian Wells, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu Jankovici, în finală: "A fost o finală extraordinară, mă bucur că am putut câștiga astăzi"

Halep a CÂȘTIGAT turneul de la Indian Wells, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu Jankovici, în finală: "A fost o finală extraordinară, mă bucur că am putut câștiga astăzi"

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câștigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în fața sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA.

Finala a durat două ore și 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezență în finala unei competiții Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în fața Mariei Șarapova.

„Mai întâi vreau să o felicit pe Jelena, ai fost extraordinară! Am alergat, dar și tu… Cred că ai câștigat acest turneu la vârsta mea. Ai făcut o treabă bună aici. A fost o finală extraordinară, mă bucur că am putut câștiga astăzi”, a spus Halep, în interviul de pe teren.

Ea le-a mulțumit sponsorilor, organizatorilor, echipei sale tehnice, publicului, dar și fostului tenismen Ion Țiriac pentru susținere, omul de afaceri fiind prezent în tribunele arenei centrale a Indian Wells Tennis Garden.

Halep le-a mulțumit românilor din tribune, prezenți într-un număr destul de mare, moment în care aceștia au ovaționat-o: „Le mulțumesc românilor care vin să mă vadă peste tot și mă susțin, dându-mi mai multă putere să câștig, să stau concentrată și să lupt până la sfârșit! Le mulțumesc celor de acasă, știu că m-au urmărit și m-au susținut!”

La Indian Wells, învingătoarea va fi recompensată cu un premiu de 900.400 de dolari și 1.000 de puncte WTA, iar învinsa 439.420 de dolari și 650 de puncte WTA.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finală din carieră. Ea a mai câștigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele șase în 2013.

Halep, 23 de ani, a mai disputat șase finale, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 și Fes (WTA), în 2011 și 2010.

Săptămâna viitoare, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, și Maria Șarapova, locul 2 WTA. Meciurile din această fază încep miercuri.

Sursa: mediafax.ro

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câștigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în fața sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA. Finala a durat două ore și 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezență în finala unei competiții Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în fața Mariei Șarapova. "Mai întâi vreau să o felicit pe Jelena, ai fost extraordinară! Am alergat, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: