Home » Sanatate » Marș anti-avort la Bârlad

Marș anti-avort la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Peste 100 de bârlădeni au mărșăluit, la sfârșitul săptămânii trecute, prin oraș, militând pentru stoparea avorturilor. Marșul a fost organizat de Asociația „Young for You”, în cadrul Săptămânii pentru viață, care se marchează în perioada 18-25 martie, în România și Republica Moldova.

Sâmbătă, 21 martie, de la ora 12, a fost organizat și la Bârlad, ca și în alte 59 de localități din țară, „Marșul pentru viață”. Înarmați cu pancarte, banderole, baloane și mult entuziasm, zeci de membri ai Asociației „Young for You”, dar și simpatizanți ai acesteia, au mărșăluit de la primărie până în Grădina publică, pentru încurajării vieții, a stopării avorturilor nejustificate și asupra creșterii natalității.
Mars 2„Am dorit să luăm atitudine. Nu întâmplător am organizat acest marș pe 21 martie. Este Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down și se știe că 95 % dintre copiii avortați au această afecțiune. Dorim ca poporul nostru să fie unul sănătos dar și numeros. Încurajând avortul nu vom asista prea curând la o creștere demografică”, a declarat Adrian Mihăilă, președintele Asociației „Young for You”.
Datele statistice arată că la Bârlad numărul avorturilor înregistrate în cabinetele particulare, dar și la spital, este destul de mare. Anual, la Spitalul „Elena Beldiman”, se înregistrează în jur de 1.000 de avorturi, atât la cerere, cât și în scop terapeutic. Lunar, se fac, în medie, 75 de astfel de intervenții. Anul acesta, media a fost depășită, în februarie medicii efectuând 82 de avorturi, iar în ianuarie 102.
Sărăcia și lipsa educației sunt cauzele principale pentru care femeile solicită medicului să facă avorturi la cerere. Nu de puține ori, în România, femeile recurg la metode empirice pentru a avorta, iar viața lor este pusă în pericol. Ignoranța sau neștiința în privința metodelor anticoncepționale duc și ele la apariția sarcinilor nedorite.
În timp ce Biserica are poziția ei fermă, neclintită, medicii tratează mai nuanțat avorturile. Marșul de sâmbătă a încercat să atragă atenția asupra importanței planificării sarcinii, responsabilizării părinților, a societății, dar și a autorităților, care ar trebui să găsească metode de încurajare a creșterii natalității.

de Mihaela NICULESCU Peste 100 de bârlădeni au mărșăluit, la sfârșitul săptămânii trecute, prin oraș, militând pentru stoparea avorturilor. Marșul a fost organizat de Asociația „Young for You”, în cadrul Săptămânii pentru viață, care se marchează în perioada 18-25 martie, în România și Republica Moldova. Sâmbătă, 21 martie, de la ora 12, a fost organizat și la Bârlad, ca și în alte 59 de localități din țară, "Marșul pentru viață". Înarmați cu pancarte, banderole, baloane și mult entuziasm, zeci de membri ai Asociației „Young for You”, dar și simpatizanți ai acesteia, au mărșăluit de la primărie până în Grădina publică,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

3 comments

  1. inainte de a stopa avorturile,mariti alocatiile la copii ….

  2. ”Tara arde si baba isi face codite” ,faceti copiii dragilor cine va impiedica !!!
    lasa-ti saracii si cei fara o educatie aleasa sa faca avort .Moralisti de 2 parale ,participati la cortee si dupa mergeti la ginecologi sa va rezolve ”problema” e usor sa arati cu degetul spre altii pentru ca atunti cand ti se intampla tie e o situatie diferita

  3. Cati copii au cei care au „defilat” ???

%d blogeri au apreciat: