Home » Social » Bătaie între taximetriști

Bătaie între taximetriști

de Marian MOCANU

În plin centrul municipiului Vaslui, ziua în amiaza mare, doi taximetriști își disputau, ieri, prin insulte și ghionturi, un loc de parcare „mai în față”. Totul, pentru un client în plus. Situația economică, concretizată prin lipsa clienților, creșterea numărului de autorizații acordate în municipiul Vaslui, dar și lucrările de asfaltare din centrul orașului, sunt doar câteva motive care generează conflicte între taximetriștii vasluieni, în special între cei care aparțin unor firme diferite.

Un episod al eternei certe dintre taximetriștii avizi de clienți s-a desfășurat ieri, în plin centrul municipiului Vaslui, motivul fiind că unul dintre șoferi ocupase locul „rezervat” de altul, fără să „stea la coadă”. Supărat pe colegul de breaslă care i-a suflat locul, un taximetrist a început să-i adreseze injurii, iar ulterior, supărat de lipsa de reacție a vinovatului, a încercat să-l scoată prin geamul portierei din dreptul șoferului, timp în care i-a dat și ceva ghionturi mai puțin amicale. Ceilalți taximetriști erau de partea „agresorului”, cerându-i intrusului să părăsească locul pe care abia îl ocupase. După mai multe minute de circ, intrusul a cedat parțial, eliberând locul respectiv. El a oprit puțin mai în față, practic dublând un alt taxi, îngreunând și mai mult traficul din zonă, restricționat la doar două benzi de circulație din cauza lucrărilor de asfaltare.

Bătaie pentru clienți!

Ieri s-a consumat un nou episod al telenovelei taximetriștilor vasluieni, care, din lipsă de clienți, și supărați pe faptul că municipalitatea a mărit de la 150 la 222 numărul de licențe, au încercat chiar și un protest, la începutul lunii febuarie. Atunci, circa 20 de taximetriști au declanșat un protest spontan în stația de taxi din fața Pieței Traian, ulterior anunțându-se un adevărat miting, ce ar fi trebuit să aibă loc după câteva zile, însă participarea a fost la fel de mică.

„Ne descurcăm foarte greu, avem clienți puțini. Nu are lumea bani să meargă cu taxiul, iar de când va fi pus în funcțiune troleul, vom pierde și mai mulți clienți. Sunt zile în care se urcă în mașini câte doi clienți, dar în timpul ăsta noi plătim taxe la primărie. De aceea, o creștere a numărului de taxiuri în oraș nu se impune în acest moment”, a declarat, la acel moment, unul dintre taximetriștii implicați în protest.

În fapt, decizia Primăriei municipiului Vaslui de mărire a numărului de licențe pentru transportul individual de persoane era justificată, dorindu-se nu doar o reducere a tarifelor practicate, dar și creșterea calității acestor servicii prin creșterea concurenței. Din păcate, scopul municiplaității nu a fost atins, cel puțin deocamdată: tarifele nu au scăzut și nici calitatea serviciilor nu este alta, în schimb, s-a „ascuțit lupta de clasă” între reprezentanții nu doar a companiilor de taximetrie concurente, dar chiar și între colegi, aceștia disputându-și locurile în stațiile de taxi sau furându-și unul altuia clienții.

Culmea este că, cu toate că taximetriștii se plâng de faptul că nu au destui clienți, sunt momente ale zilei, în special dimineața, între orele 7.30 și 8.30, când nu găsești nici o mașină liberă, nici măcar prin intermediul dispeceratelor!

de Marian MOCANU În plin centrul municipiului Vaslui, ziua în amiaza mare, doi taximetriști își disputau, ieri, prin insulte și ghionturi, un loc de parcare „mai în față”. Totul, pentru un client în plus. Situația economică, concretizată prin lipsa clienților, creșterea numărului de autorizații acordate în municipiul Vaslui, dar și lucrările de asfaltare din centrul orașului, sunt doar câteva motive care generează conflicte între taximetriștii vasluieni, în special între cei care aparțin unor firme diferite. Un episod al eternei certe dintre taximetriștii avizi de clienți s-a desfășurat ieri, în plin centrul municipiului Vaslui, motivul fiind că unul dintre șoferi ocupase…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

4 comments

  1. tiganul de pe sandero VLD ala e

  2. e fumuriul de pe VLD

  3. @anticocalarie , esti tu asa sigur ca era VLD? Nu vorbi daca nu stii, stai in banca ta 😉

%d blogeri au apreciat: