Home » Justitie » Napoleon Bonaparte era… beat la volan!

Napoleon Bonaparte era… beat la volan!

de Răzvan Călin

Duminică seara, un echipaj al Biroului de Poliție Rutieră Bârlad a avut parte de o întâmplare de-a dreptul hilară, chiar dacă la început au fost cam circumspecți.

Totul s-a petrecut în jurul orei 20, pe strada Vasile Pârvan, în timp ce polițiștii bârlădeni derulau o acțiune de prevenire și combatere a consumului de alcool la volan. La un moment dat, oamenii legii au observat cum pe stradă se deplasa, anevoios, un autoturism a cărui traiectorie sinuoasă lăsa clar de înțeles că șoferul nu prea era în apele sale. Așa că, fără să stea prea mult pe gânduri, i-au făcut semne, regulamentar, să oprească mașina pe dreapta străzii. În momentul în care a oprit , polițiștii au realizat că bănuielile lor sunt cât se poate de întemeiate: omul era bine „afumat”. Când l-au verificat cu aparatul alcooltest, s-au edificat complet căci rezultatul a fost 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Surpriza oamenilor legii a venit, însă, în momentul în care i-au solicitat datele de identificare. Senin, acesta le-a răspuns sec că îl cheamă Napoleon Bonaparte și că are 67 de ani. Câteva clipe, agenții de poliție s-au gândit că omul, fiind nițel „în curaj”, vrea să pară spiritual și încearcă să glumească. Numai că, la fel de senin, omul le-a întins buletinul și polițiștii s-au convins finalmente că acesta este numele său. Pur și simplu, numele de familie al omului este Bonaparte, iar prenumele Napoleon. La fel de comic a fost și răspunsul său atunci când polițiștii l-au întrebat (așa de dragul conversației, că oricum nu se așteptau să le spună adevărul!) ce cantitate de alcool a consumat de a ajuns într-un asemenea hal. Omul le-a răspuns (cu aceeași seninătate dezarmantă) că nu a consumat decât o singură bere, dar și pe aceea o dăduse peste cap undeva în jurul orei 12. Oricum, polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

Nu este pentru prima dată când Napoleon Bonaparte intră în atenția oamenilor legii. Nu mai devreme de anul trecut, omul a fost protagonistul unei alte întâmplări, însă mult mai neplăcută. El a încasat o bătaie soră cu moartea de la Mihăiță și Florin Baciu, doi frați din localitate. Totul a pornit de la faptul că omul a refuzat să părăsească locuința celor doi frați. Aflat în vizită la frații Baciu, Napoleon a început să aibă discuții în contradictoriu cu bunica celor doi tineri, moment în care i s-a cerut să părăsească locuința. Cum individul a refuzat vehement să facă acest lucru, frații Baciu s-au enervat și i-au aplicat o bătaie soră cu moartea. Omul a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale pentru recuperare, iar cei doi frați au fost condamnați la câte trei ani și jumătate  de închisoare pentru săvârșirea infrațiunii de tentativă de omor.

de Răzvan Călin Duminică seara, un echipaj al Biroului de Poliție Rutieră Bârlad a avut parte de o întâmplare de-a dreptul hilară, chiar dacă la început au fost cam circumspecți. Totul s-a petrecut în jurul orei 20, pe strada Vasile Pârvan, în timp ce polițiștii bârlădeni derulau o acțiune de prevenire și combatere a consumului de alcool la volan. La un moment dat, oamenii legii au observat cum pe stradă se deplasa, anevoios, un autoturism a cărui traiectorie sinuoasă lăsa clar de înțeles că șoferul nu prea era în apele sale. Așa că, fără să stea prea mult pe gânduri,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: