Home » World » Diplomatul Hans G. Klemm, nominalizat în funcția de ambasador al SUA în România

Diplomatul Hans G. Klemm, nominalizat în funcția de ambasador al SUA în România

Președintele american, Barack Obama, l-a nominalizat marți pe Hans G. Klemm în funcția de ambasador în România, arată un comunicat publicat pe site-ul Casei Albe.

Hans G. Klemm, un diplomat de carieră, este consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcție pe care o deține din ianuarie 2015.

Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcție a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept și Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010, și ofițer de rangul doi pentru Afaceri Economice la ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 și 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE și Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene și eurasiatice.

Klemm a ocupat și poziții în Germania, Japonia, Coreea de Sud și Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.

El este absolvent al Universtății Indiana și are o diplomă de master la Universitatea Stanford.

Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care și-a încheiat mandatul la 14 decembrie 2012.

Sursa: mediafax.ro

Președintele american, Barack Obama, l-a nominalizat marți pe Hans G. Klemm în funcția de ambasador în România, arată un comunicat publicat pe site-ul Casei Albe. Hans G. Klemm, un diplomat de carieră, este consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcție pe care o deține din ianuarie 2015. Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcție a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept și Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012). Klemm a fost ambasador al Statelor Unite…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: