Home » Invatamant » Locuri libere la clasa pregătitoare!

Locuri libere la clasa pregătitoare!

de Roxana NĂSTASĂ

După ce, în prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare, părinții au dat buzna și și-au înscris copiii la cele mai bune școli, în funcție de preferințe, la cea de-a doua etapă, destinată celor nerepartizați sau neînscriși, cei rămași nu mai au această posibilitate. Ei își pot înscrie copiii doar acolo unde mai sunt locuri disponibile.

Cum era de așteptat, la școlile cele mai bune locurile la clasa pregătitoare s-au epuizat ca pâinea caldă, sau în unele cazuri fericite au rămas abia două – trei locuri. În această categorie intră, de exemplu, Școala „Mihai Eminescu” din Vaslui, sau Școala „Constantin Parfene”, unde nu mai sunt deloc locuri disponibile, sau Școala „Ștefan cel Mare”, unde, de asemenea, pentru a doua etapă de înscrieri, începută luni, au rămas doar patru locuri disponibile.
La polul opus sunt școlile care au rămas cu cele mai multe locuri disponibile: „Mihail Sadoveanu” din Huși, unde mai sunt libere 16 locuri, “Mihai David” din Negrești, cu 32 de locuri disponibile, „Iorgu Radu” Bârlad cu 28 de locuri, „Manolache Costache Epureanu” cu 13 locuri, „V.l. Popa”-13 locuri, „Vasile Pârvan” – 12 locuri, iar la Murgeni – 22 de locuri.

La Vaslui, printre școlile cu locuri disponibile la clasa pregătitoare sunt: „Vasile Alecsandri”, unde mai sunt 29 de locuri, „Dimitrie Cantemir” cu 28 de locuri, „Elena Cuza” cu 11 locuri sau „Alexandra Nechita”, unde au mai rămas pentru a doua etapă de înscrieri, 16 locuri.

La cea din urmă categorie, pe departe clasamentul e ocupat de Școala din Voinești unde erau în prima etapă 21 de locuri disponibile și au fost ocupate doar trei, rămânând pentru cea de-a doua etapă 18 locuri.

de Roxana NĂSTASĂ După ce, în prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare, părinții au dat buzna și și-au înscris copiii la cele mai bune școli, în funcție de preferințe, la cea de-a doua etapă, destinată celor nerepartizați sau neînscriși, cei rămași nu mai au această posibilitate. Ei își pot înscrie copiii doar acolo unde mai sunt locuri disponibile. Cum era de așteptat, la școlile cele mai bune locurile la clasa pregătitoare s-au epuizat ca pâinea caldă, sau în unele cazuri fericite au rămas abia două - trei locuri. În această categorie intră, de exemplu, Școala „Mihai Eminescu” din Vaslui,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile