Home » Invatamant » Narcis, urmașul lui Moisil

Narcis, urmașul lui Moisil

de Roxana NĂSTASĂ

Liceenii cu cele mai bune rezultate la informatică s-au întâlnit în weekend la Iași pentru a se confrunta pentru titlul de „Urmașul lui Moisil”. Din județ, Narcis Gemene, elev în clasa XII-a G, la Liceul „Ștefan Procopiu”, a făcut o surpriză frumoasă la acest concurs național cu tradiție, aflat la etapa a XV-a, la care paricipă doar elevii calificați la faza națională a olimpiadei de informatică. Dovedind o pregătire foarte bună, Narcis nu s-a lăsat copleșit de emoții și a obținut locul al doilea, fiind întrecut de un elev bistrițean, care are la activ trei medalii de aur obținute la Olimpiada Internațională de Informatică.

Prin rezultatele deosebite obținute la „Urmașii lui Moisil”, care este considerat unul dintre cele mai dificile concursuri și la care se adună la fiecare ediție toată floarea informaticii românești, Narcis a simțit că munca depusă i-a fost răsplătită, totul fiind posibil bineînțeles, din câte ne-a mărturisit, și cu ajutorul profesorilor care l-au pregătit.
„Un rol important în pregătirea mea l-au avut domnii profesori Dan Pracsiu și Andrei Grigorean. Pentru acest concurs nu m-am pregătit în mod special deoarece eu nici nu îmi doream să merg inițial, pentru că eram dezamăgit că anul trecut am pierdut mențiunea la numai două puncte, printr-o greșeală banală. Însă, pe parcursul ultimilor doi ani am acumulat o serie de cunoștințe care mi-au fost de folos la acest concurs. Consider că dificultatea concursului a fost marită și, deși știam că o să obțin acest scor, nu mă așteptam să fiu așa bine clasat. Pot spune că după acest concurs mă simt mulțumit deoare știu că munca intensă depusă nu a fost fără rost”, ne-a declarat Narcis Gemene.
El se pregătește acum pentru Olimpiada Națională de Informatică, ce o sa aibăloc la Târgoviște. După ce termină liceul își dorește, în mod evident, să urmeze Facultatea de Informatică.

de Roxana NĂSTASĂ Liceenii cu cele mai bune rezultate la informatică s-au întâlnit în weekend la Iași pentru a se confrunta pentru titlul de „Urmașul lui Moisil”. Din județ, Narcis Gemene, elev în clasa XII-a G, la Liceul „Ștefan Procopiu”, a făcut o surpriză frumoasă la acest concurs național cu tradiție, aflat la etapa a XV-a, la care paricipă doar elevii calificați la faza națională a olimpiadei de informatică. Dovedind o pregătire foarte bună, Narcis nu s-a lăsat copleșit de emoții și a obținut locul al doilea, fiind întrecut de un elev bistrițean, care are la activ trei medalii de…

Review Overview

User Rating: 4.63 ( 3 votes)

About Mihai Vasile