Home » Invatamant » ”Șezătoare” literară la Liceul "Mihai Eminescu" Bârlad

”Șezătoare” literară la Liceul "Mihai Eminescu" Bârlad

de Răzvan CĂLIN

O parte din elevii liceului au avut ocazia sa participe la un dialog interactiv cu scriitoarea Adina Rosetti.

rosetti_adinaIeri, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad a găzduit o inedită manifestare culturală: un grup de elevi a avut ocazia să participe la un dialog interactiv cu scriitoarea Adina Rosetti. Acțiunea face parte dintr-un proiect multilateral de tip Comenius, intitulat ”Literature Live” și realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Proiectul este realizat de un grup format din 10 instituții de învățământ din tot atâtea țări ale Europei: Cehia, Estonia, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia, Turcia, Ungaria și, bineînțeles, România, care este reprezentată de Liceul ”Mihai Eminescu”.

”Misiunea principală a proiectului este să deschidă și să sporească apetitul pentru citit în rândul tinerei generații. Tocmai de aceea am organizat această întâlnire cu doamna Adina Rosetti, una dintre scriitoarele de succes din noua generație a literaturii române. Elevii au avut astfel ocazia să cunoască, live, un scriitor și, în același timp, au putut să-i adrese diferite întrebări”, ne-a declarat Veronica Huiban, directorul adjunct al Liceului ”Mihai Eminescu”.

Discuțiile libere dintre elevii liceului bârlădean și Adian Rosetti s-au derulat în ritm alert pe parcursul a mai bine de o oră. Pe de o parte, liceenii au avut ocazia să întrevadă câte ceva din ritmul vieții unui scriitor, în timp ce pentru Adina Rosetti a fost un bun prilej de a lua pulsul noii generații.

Proiectul în care este implicat liceul bârlădean urmărește realizare a nu mai puțin de șase interviuri cu diverși scriitori români contemporani. Așa se face că pe 4 aprilie, la Teatrul ”Victor Ion Popa” din Bârlad, va fi invitat la un dialog similar cu liceenii bârlădeni scriitorul Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române din Iași. Proiectul a fost demarat în 2013, iar în vara acestui an urmează să fie finalizat.

În vârstă de 36 de ani, Adina Rosetti este considerată una dintre scriitoarele de frunte ale noului val din literatura românească. În paralel cu novelistica, Adina Rosetti a practicat și jurnalistica, fiind axată pe reportaje și articole pe teme sociale și culturale.

de Răzvan CĂLIN O parte din elevii liceului au avut ocazia sa participe la un dialog interactiv cu scriitoarea Adina Rosetti. Ieri, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad a găzduit o inedită manifestare culturală: un grup de elevi a avut ocazia să participe la un dialog interactiv cu scriitoarea Adina Rosetti. Acțiunea face parte dintr-un proiect multilateral de tip Comenius, intitulat ”Literature Live” și realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Proiectul este realizat de un grup format din 10 instituții de învățământ din tot atâtea țări ale Europei: Cehia, Estonia, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia, Turcia, Ungaria și, bineînțeles,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. Felicitari organizatorilor ! A fost o altfel de activitate-dinamica,deschisa si provocatoare intelectual . Adina Rosetti e minunata !