Home » World » NATO suplimentează prezența militară în Europa pe fondul riscurilor reprezentate de Rusia și China

NATO suplimentează prezența militară în Europa pe fondul riscurilor reprezentate de Rusia și China

Alianța Nord-Atlantică va suplimenta prezența militară în Europa, în special în statele estice, aplicând cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după Războiul Rece, pe fondul investițiilor făcute de Rusia și China în echipament militar, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

„Sunem pe cale să aplicăm cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după încheierea Războiului Rece”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Euronews.

În mod special, prezența militară este suplimentată în Europa de Est. „Acesta este doar începutul” modului de adaptare la noile realități de securitate din Europa, a explicat Stoltenberg cu ocazia unui seminar desfășurat în Statele Unite.

Potrivit lui Stoltenberg, strategia viitoare a NATO va viza contracararea modelului de „război hibrid” – o combinație de tehnici de război convenționale, de gherilă urbană și cibernetice folosită în prezent în estul Ucrainei.

„NATO trebuie să intensifice sistemele de alertă rapidă situațională, pentru a ști când avem de-a face cu un atac. Tehnicile hibride încearcă să profite de orice deficiență”, a explicat Stoltenberg, îndemnând țările membre ale Alianței Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele apărării, în contextul investițiilor masive în echipamente militare făcute în ultimii ani de Rusia și China.

Sursa: mediafax.ro

Alianța Nord-Atlantică va suplimenta prezența militară în Europa, în special în statele estice, aplicând cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după Războiul Rece, pe fondul investițiilor făcute de Rusia și China în echipament militar, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. "Sunem pe cale să aplicăm cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după încheierea Războiului Rece", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Euronews. În mod special, prezența militară este suplimentată în Europa de Est. "Acesta este doar începutul" modului de adaptare la noile realități de securitate din Europa, a explicat Stoltenberg cu ocazia unui seminar desfășurat în Statele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile