Home » Justitie » Primarul de Puiești dat pe mâna justiției de ANI!

Primarul de Puiești dat pe mâna justiției de ANI!

de Răzvan CĂLIN

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe Costel Moraru, primarul comunei Puiești, că a comis infracțiunea de conflict de interese. Pe scurt, Moraru a vrut să fie și primar și secretar al comunei, în același timp.

ANI lovește din nou printre funcționarii publici din județul Vaslui și de această dată l-a luat la țintă pe Costel Moraru, primarul comunei Puiești. Acesta este acuzat că a comis infracțiunea de conflict de interese.

Concret, în 2012, Moraru a emis și semnat propria dispoziție de numire în funcția publică de conducere de secretar al comunei Puiești. Mai mult decât atât, în calitate de primar, a semnat adresa transmisă la data de 11 ianuarie 2012 Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), solicitând avizarea pentru demararea procedurilor de organizare a concursului respectiv, premeditând, astfel, participarea sa la concurs. Astfel, Moraru s-a făcut vinovat de încălcarea dispozițiilor art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

În consecință, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Costel Moraru a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.
Contactat telefonic, primarul de Puiești ne-a declarat, printre altele, că a atacat raportul și decizia ANI la Curtea de Apel Iași: ”Concursul a fost organizat pe 12 martie 2012. Eu pe atunci eram tot primar al comunei, dar nu luasem încă hotărârea de a mai candida pentru un nou mandat. Așa că m-am gândit că dacă tot nu mai candidez pentru fotoliul de primar al comunei, atunci să merg pe postul de secretar al comunei, fiindcă tot era vacant. Am avut ghinionul, să spunem, de a fi singurul candidat înscris la concurs. L-am susținut și am câștigat. Totuși, nu am apucat să-mi exercit atribuțiile de secretar și nici nu am fost plătit pentru că imediat după concurs m-am decis să candidez pentru un nou mandat ca primar. Așa că am delegat ca atribuțiile de secretar să fie preluate de agentul fiscal Constantin Carp, care ocupă funcția și în momentul de față. Dacă eu nu aș fi avut voie să mă înscriu la concurs, trebuia să-mi fi spus ANFP, să-mi respingă dosarul din prima! Oricum, eu am depus contestație împotriva raportului ANI la Curtea de Apel Iasi pe 20 martie și acum aștept să se stabilească primul termen”.

de Răzvan CĂLIN Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe Costel Moraru, primarul comunei Puiești, că a comis infracțiunea de conflict de interese. Pe scurt, Moraru a vrut să fie și primar și secretar al comunei, în același timp. ANI lovește din nou printre funcționarii publici din județul Vaslui și de această dată l-a luat la țintă pe Costel Moraru, primarul comunei Puiești. Acesta este acuzat că a comis infracțiunea de conflict de interese. Concret, în 2012, Moraru a emis și semnat propria dispoziție de numire în funcția publică de conducere de secretar al comunei Puiești. Mai mult decât…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. ing.Popa George

    Despre ce vorbim , ciolaniada, nepotism, trafic de influenta, extinderea mafiei.
    Milioanelede romani vor fi iar pacaliti cu zaharelul si untdelemnul ca mafiotii
    sa prospere deoarece-n Romania se mai poate fura inca. Demisia trebuie sa si-o dea toti cercetati de DIICOT, DNA, ANI, toti neperformantii, toti pacalicii. Dupa ultimele dezvaluiri cred ca va urma episodul blonda doi.