Home » Technology » Data Saver, extensia Google Chrome care reduce traficul de date efectuat prin conexiunea la internet

Data Saver, extensia Google Chrome care reduce traficul de date efectuat prin conexiunea la internet

de Dan Dobrovolschi

Google a lansat o nouă extensie pentru web browser-ul Chrome, care permite economisirea traficului de date pus la dispoziție de abonamentele pentru conexiuni de internet mobil.

Cu nume sugestiv, extensia Data Saver direcționează website-urile vizitate printr-un server server proxy pus la dispoziție chiar de Google, responsabil cu aplicarea unui algoritm de compresie care reduce substanțial volumul de date transferat pentru afișarea paginii în browser-ul web. Aflată momentan în stadiu Beta, extensia încă neajunsă la forma finală nu poate fi utilizată în modul Incognito și nu permite accesarea website-urilor care folosesc conexiuni SSL securizate.

Odată instalată, extensia poate fi activată cu un buton dedicat plasat în dreptul barei de adrese. Același buton ne permite să urmărim traficul de date realizat până acum prin conexiunea la internet și câți MB am economisit cu ajutorul funcției de compresie.

Testat încă din luna martie 2013, serviciul de compresie a datelor ar putea fi inclus ca parte integrantă a versiunilor viitoare Google Chrome. Deocamdată, pentru a folosi extensia Data Saver avem nevoie cel puțin de versiunea Google Chrome 41. Funcția Data Saver este disponibilă și în versiunile Google Chrome pentru Android și iOS, putând fi activată din meniul Settings, bifând opțiunea Data Saver.

Sursa: go4it.ro

de Dan Dobrovolschi Google a lansat o nouă extensie pentru web browser-ul Chrome, care permite economisirea traficului de date pus la dispoziție de abonamentele pentru conexiuni de internet mobil. Cu nume sugestiv, extensia Data Saver direcționează website-urile vizitate printr-un server server proxy pus la dispoziție chiar de Google, responsabil cu aplicarea unui algoritm de compresie care reduce substanțial volumul de date transferat pentru afișarea paginii în browser-ul web. Aflată momentan în stadiu Beta, extensia încă neajunsă la forma finală nu poate fi utilizată în modul Incognito și nu permite accesarea website-urilor care folosesc conexiuni SSL securizate. Odată instalată, extensia poate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: