Home » Administratie » Mai mulți bani în conturile celor cu pensii private

Mai mulți bani în conturile celor cu pensii private

de Roxana NĂSTASĂ

Peste cei 70.000 de vasluieni, care au aderat la un fond de pensii private, a dat norocul. Potrivit informațiilor oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, la finele anului trecut, sumele medii deținute de cotizanți la fondurile de pensii obligatorii administrate privat se apropiau de 4.500 de lei, față de anul 2013 înregistrându-se o creștere cu 35 %. Cei în cauză, au astfel în conturi, nu mai puțin de o mie de euro.

Anul trecut, numărul vasluienilor înscriși la un fond de pensii privat era de 70.167. La nivel național, județul Vaslui cumulează un procent de 1,14% din totalul celor 6.105.334  persoane înscrise la un fond privat de pensii, dintre care femei – 58.88% și bărbați – 48.11%.

Pentru cei care nu știu, pensia privată este suma plătită periodic participantului, în mod suplimentar și distinct de pensia oferită de sistemul public și se obține din transferul lunar al unei părți din contribuția de asigurări sociale, plătită în sitemul public, la un fond de pensii administrat privat. Angajații care contribuie la sistemul public de pensii și care au vârsta până în 35 de ani sunt obligați să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce angajații cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani pot opta să adere sau nu la un astfel de fond.

de Roxana NĂSTASĂ Peste cei 70.000 de vasluieni, care au aderat la un fond de pensii private, a dat norocul. Potrivit informațiilor oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, la finele anului trecut, sumele medii deținute de cotizanți la fondurile de pensii obligatorii administrate privat se apropiau de 4.500 de lei, față de anul 2013 înregistrându-se o creștere cu 35 %. Cei în cauză, au astfel în conturi, nu mai puțin de o mie de euro. Anul trecut, numărul vasluienilor înscriși la un fond de pensii privat era de 70.167. La nivel național, județul Vaslui cumulează un procent de 1,14% din…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Minimarket din Bârlad, mistuit de flăcări. Cum de a luat foc magazinul în plină noapte

Un magazin de pe strada Vasile Pârvan, din Bârlad, ...

Polițist de la Penitenciarul Vaslui, depistat cu noul coronavirus

Un agent din cadrul Penitenciarului Vaslui a fost depistat ...

Școală de vară, organizată de World Vision pentru 980 de copii din județele Vaslui și Iași

Aproape o mie de copii, din șapte comunități din ...