Home » Invatamant » Simpozion pentru stimularea creativității și inovației

Simpozion pentru stimularea creativității și inovației

de Mihaela NICULESCU

Creativitatea și inovația sunt însușiri pe care, din păcate, mulți adulți nu și le-au dezvoltat. Într-o lume a gadget-urilor, este important ca, încă de mici, copiilor să li se stimuleze aceste calități. Grădinițele au un rol important în dezvoltarea creativității copiilor.

Sâmbătă, a avut loc prima ediție a simpozionului județean „Creativitate, inovație, eficiență – în învățământul preșcolar”. Proiectul este inițiat de Grădinița cu program prelungit nr.5 din Bârlad, în parteneriat cu alte 15 grădinițe din județ, cu Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic Vaslui, Asociația „Prietenii lui Clopoțel” și Liceul Pedagogic Bârlad. Simpozionul își propune promovarea, valorificarea și împărtășirea unor metode de bune practici creative, inovative și eficiente, în învățământul preșcolar.
„Prin acest simpozion ne-am propus să împărtășim din propria experiență și partenerilor noștri educaționali, să valorificăm și să exploatăm exemplele de bune practici în activitatea cu cei mici. Să nu uităm că educația trebuie să răspundă cât mai bine cerințelor contextului actual, în care, a te adapta la nou, este un imperativ”, a declarat Aura Oprea, directoarea Grădiniței nr. 5.
În prima parte a simpozionului a avut loc, în prezența părinților și educatorilor, un moment artistic care a însemnat, de fapt, evidențierea creativității educatorilor și copiilor deopotrivă, prin intermediul muzicii, dansului, jocului, dar și a desenului, fiind organizată și o expoziție cu lucrări de desen realizate de copii. În partea a doua a activității, a avut loc un schimb de experiență între partenerii proiectului, care și-au prezentat câteva materiale legate de tema simpozionului.
Grădinița nr. 5 din Bârlad se află printre primele din oraș, având un colectiv de educatori dintre cei mai creativi. Acest lucru este confirmat de numeroasele proiecte didactice, softuri educaționale, cărți redactate, dar și de activitățile practice (serbări) realizate de cadrele didactice ale grădiniței.

 

de Mihaela NICULESCU Creativitatea și inovația sunt însușiri pe care, din păcate, mulți adulți nu și le-au dezvoltat. Într-o lume a gadget-urilor, este important ca, încă de mici, copiilor să li se stimuleze aceste calități. Grădinițele au un rol important în dezvoltarea creativității copiilor. Sâmbătă, a avut loc prima ediție a simpozionului județean „Creativitate, inovație, eficiență – în învățământul preșcolar”. Proiectul este inițiat de Grădinița cu program prelungit nr.5 din Bârlad, în parteneriat cu alte 15 grădinițe din județ, cu Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic Vaslui, Asociația „Prietenii lui Clopoțel” și Liceul Pedagogic Bârlad. Simpozionul își propune promovarea, valorificarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: