Home » Justitie » La volan, fără permis de conducere

La volan, fără permis de conducere

de Marian MOCANU

Un tânăr moldovean a fost prins de polițiștii de frontieră conducând un autovehicol fără a avea permis. Atât el, cât și proprietarul autoturismului, aflat în același vehicol, s-au ales cu dosare penale pentru încăcări ale regulilor de circulație.

Joi, 30 iulie, în jurul orei 23.30, pe sensul de ieșire din țară din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, Mihail C., însoțit de Eugeniu S., ambii cu dubla cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 27 de ani s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Marea Britanie. La controlul de frontieră, Mihail C. a nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nici măcar nu deține permis de conducere. În fapt, cei doi plecaseră cu o zi înainte din Londra, cea mai mare parte a drumului conducând proprietarul vehicolului, Eugeniu S. În apropierea municipiului Iași, din cauza oboselii acumulate, cei doi au decis de comun acord, ca până la destinație, în Republica Moldova să conducă autoturismul Mihail C. Proprietarul autoturismului știa că prietenul său nu deține permis de conducere, și cu toate acestea i-a încredințat spre conducere autovehicolul.Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și, rspectiv, de încredințare a unui vehicul unei persoane pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

de Marian MOCANU Un tânăr moldovean a fost prins de polițiștii de frontieră conducând un autovehicol fără a avea permis. Atât el, cât și proprietarul autoturismului, aflat în același vehicol, s-au ales cu dosare penale pentru încăcări ale regulilor de circulație. Joi, 30 iulie, în jurul orei 23.30, pe sensul de ieșire din țară din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, Mihail C., însoțit de Eugeniu S., ambii cu dubla cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 27 de ani s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Marea Britanie.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile