Home » Invatamant » O medalie de bronz de la Olimpiada Internațională de Informatică a ajuns la Vaslui

O medalie de bronz de la Olimpiada Internațională de Informatică a ajuns la Vaslui

de Roxana NĂSTASĂ

Andrei Popa, elev al Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică din Kazahstan. Lotul României și-a adjudecat patru medalii la această olimpiadă, una de aur, două de argint și una de bronz.

Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, a fost cel care a mai adus o medalie de bronz în acest an la Vaslui, după ce a mai obținut una la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală ce a avut loc în Cehia. Acesta va beneficia de bursa “Meritul olimpic”, acordată de Ministerul Educației celor care obțin medalii la olimpiade internaționale. Andrei va fi răsplătit pentru meritul său cu o bursă lunară, pe o perioadă de un an de la obținerea distincției cu o sumă egală cu 50% din valoarea salariului minim pe economie.

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică s-a desfășurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie – 1 august, și a reunit 324 de competitori din 84 de țări. Grație rezultatului obținut România s-a clasat pe locul 10, ca țară, din 84.

de Roxana NĂSTASĂ Andrei Popa, elev al Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică din Kazahstan. Lotul României și-a adjudecat patru medalii la această olimpiadă, una de aur, două de argint și una de bronz. Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, a fost cel care a mai adus o medalie de bronz în acest an la Vaslui, după ce a mai obținut una la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală ce a avut loc în Cehia. Acesta va beneficia de bursa “Meritul olimpic”, acordată de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile