Home » Justitie » Doi criminali, în arest preventiv

Doi criminali, în arest preventiv

de Marian MOCANU

De la nimica toată, la începutul acestui an, doi vasluieni – unul din Stănilești, altul din Albești – și-au ucis semenii. De atunci, cei doi sunt arestați preventiv, magistrații Tribunalului Vaslui prelungindu-le, ieri, mandatele de arestare.

La jumătatea lunii februarie, Vasile Aciu, din comuna Stănilești, și-a ucis într-un moment de furie vecinul, pe Valeriu Orzoi, în vârstă de 44 de ani. Cei doi, după ce cei doi fuseseră împreună la muncă, la tăiat la vie, au băut împreună la magazinul din sat, după care au mers acasă la ucigaș. Acolo se pare că au fost ceva discuții în urma banilor câștigați peste zi, iar Aciu a pus mâna pe un cuțit pe care l-a înfipt în spatele victimei. Valeriu Orzoi a reușit să iasă până în stradă, după care s-a prăbușit într-o baltă de sânge, nu înainte de a-i spune nevestei numele ucigașului.

O lună mai târziu, un caz asemănător s-a întâmplat în altă comună vasluiană. Tragedia s-a întâmplat la jumătatea lunii martie pe un drum din Corni Albești, unde victima, Viorel Popica, s-a întâlnit cu vecinul său, Viorel Sandu, în vârstă de 50 de ani, cu care s-a luat la ceartă. La un moment dat, nervos, Sandu și-a lovit vecinul cu muchia unei securi în piept, lovitură în urma căreia Viorel Popica s-a prăbușit la pământ.

Scena a fost observată de fratele victimei, care a chemat ambulanța, medicii sosiți la fața locului, după ce au efectuat mai multe încercări de resuscitare a bărbatului, au trebuit să declare decesul. Din câte se pare, Sandu avea ceva de reproșat vecinului său pe motiv că acesta ar fi făcut declarații după ce, în anul 2009, a fost arestat pentru furt. Atunci, individul ar fi sustras câțiva șpalieri dintr-o vie din localitatea Târzii, faptă pentru care a fost condamnat la cinci luni de închisoare, cu suspendare.

În ambele cazuri, judecătorii Tribunalului Vaslui au menținut ieri măsurile de arestare preventivă a celor doi ucigași.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: