Home » Social » Ajutoare nerambursabile pentru membrii CARP

Ajutoare nerambursabile pentru membrii CARP

de Mihaela NICULESCU

Vara este perioada concediilor și sezonul în care sunt extrem de solicitate stațiunile balneoclimaterice. Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad și ai filialelor din mediul rural pot beneficia de ajutoare nerambursabile – bani care să rotunjească veniturile celor care merg la tratament, sau pentru acoperirea unei părți din costul biletului.

„Numărul solicitărilor membrilor CARP a mai scăzut în ultimii doi-trei ani, pentru că aceștia au cam început să cunoască regulile Casei. În 2011, Comitetul Director al CARP Bârlad a hotărât ca aceste sume alocate pentru decontarea unei cote-părți din costul biletului de tratament să fie împărțite doar celor care nu au mai beneficiat de nici un fel de ajutor nerambursabil în ultimii trei ani”, ne-a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.
Valoarea acestui ajutor pentru decontarea unei cote-părți din costul biletului de tratament este calculată în funcție de fondul cotizant. Concret, se alocă 10% din valoarea acestui fond, dar nu mai mult de 80 de lei. Acest tip de ajutor nerambursabil se alocă tuturor membrilor CARP, nu doar celor cu venituri mici. Numărul ajutoarelor de acest fel se menține oarecum constant, la 60, pe parcursul a șase luni.
Tot în prima jumătate a acestui an, CARP a acordat ajutoare nerambursabile pentru persoane aflate în dificultate și pentru membrii care suferă de boli incurabile, sau care au pierdut un organ, dar și celor cu venituri de până la 1.000 de lei lunar. În aceste cazuri, este nevoie de prezentarea unor acte justificative dar și de efectuarea unei anchete sociale.
Cei aflați în dificultate, fără venit sau cu venituri de până la 600 lei, primesc ajutoare materiale nerambursabile de până la 10% din valoarea fondului cotizant, dar nu mai mult de 150 de lei. Membrii CARP care au boli incurabile, și-au pierdut un organ sau un membru, ori au făcut transplant, primesc între 10% și 20% din valoarea fondului cotizant, dar nu mai mult de 400 de lei.

de Mihaela NICULESCU Vara este perioada concediilor și sezonul în care sunt extrem de solicitate stațiunile balneoclimaterice. Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad și ai filialelor din mediul rural pot beneficia de ajutoare nerambursabile – bani care să rotunjească veniturile celor care merg la tratament, sau pentru acoperirea unei părți din costul biletului. „Numărul solicitărilor membrilor CARP a mai scăzut în ultimii doi-trei ani, pentru că aceștia au cam început să cunoască regulile Casei. În 2011, Comitetul Director al CARP Bârlad a hotărât ca aceste sume alocate pentru decontarea unei cote-părți din costul biletului de tratament să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile