Home » National » Bloc demolat din greșeală, la Giurgiu: O firmă de construcții a încurcat clădirea pe care trebuia să o dărâme. Primăria a deschis o anchetă

Bloc demolat din greșeală, la Giurgiu: O firmă de construcții a încurcat clădirea pe care trebuia să o dărâme. Primăria a deschis o anchetă

Primăria Giurgiu a declanșat o anchetă după ce o firmă de construcții care are contract cu municipalitatea pentru demolarea unui bloc dezafectat a demolat un alt bloc, de asemenea nelocuit, reprezentanții firmei admițând că vina aparține exclusiv angajaților acesteia.
O firmă de construcții care are contract cu Primăria Giurgiu pentru demolarea unui bloc dezafectat în cartierul Istru al municipiului a demolat un alt bloc în locul celui care trebuia pus la pământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Construcția care trebuia demolată este un fost cămin, situat într-o zonă de la periferia Giurgiului. În zonă sunt două construcții foarte asemănătoare, respectiv căminul C și căminul D, pe care autoritățile locale anunțaseră că le vor pune la pământ și în locul cărora urmează a fi construite locuințe sociale noi.
Conform reprezentanților Primăriei, căminele nu mai puteau fi locuite și erau în stare avansată de degradare, astfel încât s-a decis demolarea lor întrucât consolidarea și renovarea ar costa mai mult decât ridicarea unor construcții noi.
Primăria a încheiat, în urma unei licitații, un contract cu o firmă de construcții pentru demolarea unuia dintre cămine, însă reprezentanții firmei au venit cu buldozerele și au demolat parțial celălalt bloc, nu pe cel prevăzut în contract.

„Acțiunea de demolare a început mai devreme, și nu așa cum ar fi trebuit. Firma care a câștigat prin licitație această acțiune nu a așteptat ordinul de începere a demolării, iar echipa a acționat prin demolarea unui alt bloc decât cel care trebuia în prima fază. Problema nu a fost la Primărie. Muncitorii firmei care acționează acolo nu ar fi trebuit să demoleze, pentru că nu aveau ordin de începere a lucrărilor. Într-adevăr, firma este câștigătoarea licitației, dar nu primise încă ordinul. Firma avea documentele de atribuire, locația și blocul care trebuia să fie primul demolat”, a afirmat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.
La Primăria Giurgiu a fost constituită o comisie de anchetă care va analiza situația creată și va stabili, printr-o expertiză, cine se face vinovat și cine va plăti pentru această greșeală.
La rândul lor, reprezentanții firmei de construcții spun că își asumă greșeala și că vor suporta consecințele.
Sursa: mediafax.ro

Primăria Giurgiu a declanșat o anchetă după ce o firmă de construcții care are contract cu municipalitatea pentru demolarea unui bloc dezafectat a demolat un alt bloc, de asemenea nelocuit, reprezentanții firmei admițând că vina aparține exclusiv angajaților acesteia. O firmă de construcții care are contract cu Primăria Giurgiu pentru demolarea unui bloc dezafectat în cartierul Istru al municipiului a demolat un alt bloc în locul celui care trebuia pus la pământ, transmite corespondentul MEDIAFAX. Construcția care trebuia demolată este un fost cămin, situat într-o zonă de la periferia Giurgiului. În zonă sunt două construcții foarte asemănătoare, respectiv căminul C…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: