Home » World » Iranul va prezenta Națiunilor Unite un plan pentru soluționarea conflictului din Siria

Iranul va prezenta Națiunilor Unite un plan pentru soluționarea conflictului din Siria

Regimul islamist de la Teheran va prezenta Națiunilor Unite un plan de pace privind Siria, țară care se confruntă cu un război civil și cu amplificarea terorismului.

Iranul, principalul aliat regional al regimului Bashar al-Assad, a organizat recent întrevederi cu oficiali sirieni și ruși, în tentativa de a găsi o soluție la conflictul din Siria.

„Planul va fi prezentat secretarului general ONU după finalizarea discuțiilor între Teheran și Damasc”, a declarat Hossein Amir Abdollahian, adjunctul ministrului iranian de Externe.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășeste 220.000 de morți.

Sursa: mediafax.ro

Regimul islamist de la Teheran va prezenta Națiunilor Unite un plan de pace privind Siria, țară care se confruntă cu un război civil și cu amplificarea terorismului. Iranul, principalul aliat regional al regimului Bashar al-Assad, a organizat recent întrevederi cu oficiali sirieni și ruși, în tentativa de a găsi o soluție la conflictul din Siria. "Planul va fi prezentat secretarului general ONU după finalizarea discuțiilor între Teheran și Damasc", a declarat Hossein Amir Abdollahian, adjunctul ministrului iranian de Externe. Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: