Home » Administratie » Apartamente pentru medici

Apartamente pentru medici

de Marian MOCANU

De trei luni a avut nevoie Consiliul Județean Vaslui pentru cumpărarea unui apartament cu destinație locuință de serviciu pentru medici. Cele mai multe dintre apartamentele scoase la vânzare sunt vechi și nu îndeplinesc standardele cerute de CJ. Dat fiind faptul că apartamentele mai noi sunt și mai scumpe, s-ar putea ca suma de un milion de lei pusă la bătaie de instituție să nu fie îndeajuns pentru achiziționarea a altor patru apartamente cu câte trei camere.

medic de fam.La nivelul județului Vaslui se resimte o criză acută de medici, schemele spitalelor vasluiene fiind incomplete. În aceste condiții, managerii spitalelor, dar și municipalitățile caută soluții pentru atragerea de medici specialiști care să se stabilească în județul Vaslui. Un prim pas a fost făcut de Consiliul Județean, cel care are în administrare cel mai mare spital din județ, Spitalul Județean de Urgență Vaslui. La sfârșitul lunii aprilie, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de un milioan de lei pentru cumpărarea a cinci apartamente cu destinația locuință de serviciu pentru medici. A fost nevoie de nu mai puțin de trei luni pentru organizarea licitației aferente și vizitarea apartamentelor oferite.

Zilele trecute, instituția a parafat prima tranzacție imobiliară de acest gen, cumpărând primul apartament cu destinație locuință de serviciu pentru medici.La licitația deschisă în scopul achiziționării de apartamente cu trei camere au fost depuse nu mai puțin de opt oferte. În urma acestei licitații a fost achiziționat însă un singur apartament, celelalte oferte nefiind conforme cu caietul de sarcini. Restul apartamentelor nu îndeplineau condiții ce țin de vechime sau dotări. În aceste condiții va urma o nouă licitație, în speranța că vor fi depuse și alte oferte. Dat fiind tocmai aceste condiții de calitate impuse, s-ar putea ca suma de un milion de lei alocată cumpărării de locuințe de servicu pentru medici să fie insuficientă, deoarece prețul unui apartament de trei camere, într-un bloc relativ nou și cu toate dotările necesare, mai ales într-o zonă bună a oprașului, trece bine de 250.000 lei.

Conform studiului făcut de CJ Vaslui, s-ar impune în total cumpărarea a 15 locuințe de serviciu, dintre care opt apartamente cu câte două camere și șapte cu câte trei camere. Rămâne însă de văzut dacă locuințele oferite vor fi destul de atractive pentru medicii din afara județului încât aceștia să dorească să rămână să profeseze în Vaslui.

de Marian MOCANU De trei luni a avut nevoie Consiliul Județean Vaslui pentru cumpărarea unui apartament cu destinație locuință de serviciu pentru medici. Cele mai multe dintre apartamentele scoase la vânzare sunt vechi și nu îndeplinesc standardele cerute de CJ. Dat fiind faptul că apartamentele mai noi sunt și mai scumpe, s-ar putea ca suma de un milion de lei pusă la bătaie de instituție să nu fie îndeajuns pentru achiziționarea a altor patru apartamente cu câte trei camere. La nivelul județului Vaslui se resimte o criză acută de medici, schemele spitalelor vasluiene fiind incomplete. În aceste condiții, managerii spitalelor, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. La mai multe data viitoare! Ce naiba scapi de sanctiuni, iti pastrezi functia in urma controlului, chiar daca esti din alt partid, dar chiar asa pe degeaba?

%d blogeri au apreciat: