Home » Social » Ram-ul nu și-a uitat rădăcinile

Ram-ul nu și-a uitat rădăcinile

de Mihaela NICULESCU

Duminică, 9 august, Centrul „Mihai Eminescu” a găzduit o a doua lansare de carte a bârlădeanului Costel Agachi Ram, poet și prozator. Ultimul din cele patru volume scrise până acum, se numește „RAM-uri” și conține tablete, eseuri și reflecții.

Volum RAM 1Se numește Costel Agachi Ram și s-a născut în Bârlad, unde a locuit până acum 12 ani când s-a mutat la Târgoviște. Deși este de profesie inginer agronom, scrie de câțiva ani buni, iar în 2011 a devenit membru al Societății scriitorilor târgovișteni. Pentru că nu și-a uitat nicio clipă orașul natal, a dorit să-și lanseze o carte și la Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad. Se întâmpla în 2011, dar dorul de locurile natale, de colegii de școală și de prietenii buni, l-au făcut să revină și anul acesta. Bunicul dinspre tată era văr primar cu Calistrat Hogaș și, poate, și acest lucru l-a stimulat în a-și urma pasiunea pentru scris.

Titlul «RAM-uri» se regăsește și în pseudonimul autorului și reprezintă și o sinteză a vieții sale. Cartea are o structură interesantă, pentru fiecare literă a alfabetului existând câte o tabletă sau un eseu. Volumul se deschide cu definiția acestora, ca specii literare, în viziunea autorului. Ordinea alfabetică, în care a ales să prezinte cartea, o face ușor de parcurs și demonstrează o viziune foarte clară și o capacitate deosebită de sinteză a scriitorului, care vine în întâmpinarea cititorului cu o formă plăcută de prezentare. De la A la Z, alfabetul curge firesc aducând cu el imagini, reflecții, episoade dintr-o viață ca un roman, care merita povestită. Volumul este bibliografia unui scriitor care, spun eu, are trează și obiectivă conștiința propriei existențe”, a declarat profesoara Corina Lăcrămioara Popa, nepoata autorului, cea care, de altfel, a prezentat cartea.

La finalul lansării, scriitorul a oferit celor prezenți cărți cu autografe, daruri pe care le-a făcut cu o săptămână înainte de ziua sa de naștere.

de Mihaela NICULESCU Duminică, 9 august, Centrul „Mihai Eminescu” a găzduit o a doua lansare de carte a bârlădeanului Costel Agachi Ram, poet și prozator. Ultimul din cele patru volume scrise până acum, se numește „RAM-uri” și conține tablete, eseuri și reflecții. Se numește Costel Agachi Ram și s-a născut în Bârlad, unde a locuit până acum 12 ani când s-a mutat la Târgoviște. Deși este de profesie inginer agronom, scrie de câțiva ani buni, iar în 2011 a devenit membru al Societății scriitorilor târgovișteni. Pentru că nu și-a uitat nicio clipă orașul natal, a dorit să-și lanseze o carte…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăriile vasluiene nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Primăriile din județul Vaslui încep să rămână fără resurse ...

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...