Home » Social » Ram-ul nu și-a uitat rădăcinile

Ram-ul nu și-a uitat rădăcinile

de Mihaela NICULESCU

Duminică, 9 august, Centrul „Mihai Eminescu” a găzduit o a doua lansare de carte a bârlădeanului Costel Agachi Ram, poet și prozator. Ultimul din cele patru volume scrise până acum, se numește „RAM-uri” și conține tablete, eseuri și reflecții.

Volum RAM 1Se numește Costel Agachi Ram și s-a născut în Bârlad, unde a locuit până acum 12 ani când s-a mutat la Târgoviște. Deși este de profesie inginer agronom, scrie de câțiva ani buni, iar în 2011 a devenit membru al Societății scriitorilor târgovișteni. Pentru că nu și-a uitat nicio clipă orașul natal, a dorit să-și lanseze o carte și la Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad. Se întâmpla în 2011, dar dorul de locurile natale, de colegii de școală și de prietenii buni, l-au făcut să revină și anul acesta. Bunicul dinspre tată era văr primar cu Calistrat Hogaș și, poate, și acest lucru l-a stimulat în a-și urma pasiunea pentru scris.

Titlul «RAM-uri» se regăsește și în pseudonimul autorului și reprezintă și o sinteză a vieții sale. Cartea are o structură interesantă, pentru fiecare literă a alfabetului existând câte o tabletă sau un eseu. Volumul se deschide cu definiția acestora, ca specii literare, în viziunea autorului. Ordinea alfabetică, în care a ales să prezinte cartea, o face ușor de parcurs și demonstrează o viziune foarte clară și o capacitate deosebită de sinteză a scriitorului, care vine în întâmpinarea cititorului cu o formă plăcută de prezentare. De la A la Z, alfabetul curge firesc aducând cu el imagini, reflecții, episoade dintr-o viață ca un roman, care merita povestită. Volumul este bibliografia unui scriitor care, spun eu, are trează și obiectivă conștiința propriei existențe”, a declarat profesoara Corina Lăcrămioara Popa, nepoata autorului, cea care, de altfel, a prezentat cartea.

La finalul lansării, scriitorul a oferit celor prezenți cărți cu autografe, daruri pe care le-a făcut cu o săptămână înainte de ziua sa de naștere.

de Mihaela NICULESCU Duminică, 9 august, Centrul „Mihai Eminescu” a găzduit o a doua lansare de carte a bârlădeanului Costel Agachi Ram, poet și prozator. Ultimul din cele patru volume scrise până acum, se numește „RAM-uri” și conține tablete, eseuri și reflecții. Se numește Costel Agachi Ram și s-a născut în Bârlad, unde a locuit până acum 12 ani când s-a mutat la Târgoviște. Deși este de profesie inginer agronom, scrie de câțiva ani buni, iar în 2011 a devenit membru al Societății scriitorilor târgovișteni. Pentru că nu și-a uitat nicio clipă orașul natal, a dorit să-și lanseze o carte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: