Home » Administratie » Teritoriile „marcate” din centrul Bârladului

Teritoriile „marcate” din centrul Bârladului

Ca și cum câinii comunitari și gropile din trotuare nu ar fi motive serioase de stres, bârlădenii mai au un motiv în plus pentru a fi stresați. Mirosul de urină a devenit tot mai prezent în oraș, emanând nu doar din zonele lăturalnice, din boscheți, ci și din zonele centrale, chiar ultracentrale.

Un loc îmbibat de urină este chiar cel situat lângă proaspăt reabilitatul Cinematograf „Victoria”. Deși există de câțiva ani o toaletă publică, chiar lângă cinematograf, bârlădenii dar mai ales taximetriștii din zonă o cam ignoră. Nu s-au lăsat de vechiul obicei și preferă să se ușureze … la aer curat.
O altă zonă la fel de „parfumată” chiar lângă intrarea în piață dinspre, în zona parcării cu plata dinspre Bulevardul Republicii (peste drum de  E.ON). De ani de zile, aurolacii și bețivii care-și fac veacul în bodegile de lângă piață au transformat zona într-un WC în aer liber. Mirosul de urină este atât de supărător, încât mulți ocolesc locul, oripilați de duhoare. Excrementele și urina par să nu-i deranjeze pe administratorii zonei, iar despre edili nu s-ar putea spune ca ar fi trecut vreodata pe acolo. Nici nu au de ce: in campania electorala ne scot ochii cu jardinierele de pe strada principala, iar Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Garda de Mediu nu deranjeaza primaria cu astfel de treburi lipsite de semnificație.  (Mihaela NICULESCU)

Ca și cum câinii comunitari și gropile din trotuare nu ar fi motive serioase de stres, bârlădenii mai au un motiv în plus pentru a fi stresați. Mirosul de urină a devenit tot mai prezent în oraș, emanând nu doar din zonele lăturalnice, din boscheți, ci și din zonele centrale, chiar ultracentrale. Un loc îmbibat de urină este chiar cel situat lângă proaspăt reabilitatul Cinematograf „Victoria”. Deși există de câțiva ani o toaletă publică, chiar lângă cinematograf, bârlădenii dar mai ales taximetriștii din zonă o cam ignoră. Nu s-au lăsat de vechiul obicei și preferă să se ușureze ... la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

2 comments

  1. si in spatele bodegei ,,acapulco,,care este in zona spitalului este un perimetru de teren ingradit cu sirma unde sint crescute niste balarii si copaci de nu-ti vine sa crezi ca e la o zona de centru si mizerie ,nici gardurile vii nu sint tunse ,seara iti e frica sa intri pe acea alee sa te duci acasa ,trebuie sa ocolesti pe alta straduta ca te poate viola unu pe acolo cu atitia betivi care ese de la crisma.primaria ar trebui sa ia atitudine si sa curete zona de balarii si de mizeriile care sint acolo si sa taie si gardul viu la nivel de un metri treizeci macar sa poata circula oamenii in siguranta,e la centru ce dracu chiar sintem tigani?si inca o problema care ar trebui primaria sa ia atitudine..magaziile care sint facute in fata blocurilor si strica aspectul nu se vad de catre autoritati?cine plateste impozit pentru ele si de unde autorizatie?