Home » Social » Incendiu în ”cartierul” rromilor!

Incendiu în ”cartierul” rromilor!

de Răzvan CĂLIN

Un apartament din complexul de locuințe sociale situat pe strada căpitan Grigore Ignat a fost distrus de flăcări.

Luni noaptea, un incendiu izbucnit la complexul de locuințe sociale de pe strada căpitan Grigore Ignat din Bârlad i-a băgat în sperieți pe locatarii acestuia. Căsuțele sunt locuite în cea mai mare parte de cetățeni de etnie rromă, cu o situație financiară și materială precară, foștii locatari ai celebrului ”ghetou” din centrul Bârladului.

Pompierii militari bârlădeni au fost alertați prin 112 în jurul orei 22.12 și au trimis imediat la fața locului trei echipaje dotate cu atutospeciale de stingere și o multifuncțională pentru asigurarea rezervei de apă.

”La momentul sosirii echipelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență în interiorul unui apartament cu două camere, fiind propagat și către acoperișul clădirii. Flăcările au distrus bunurile din interiorul apartamentului și circa cincizeci metri pătrați din acoperis, pompierii militari reușind să limiteze extinderea incendiului către celelalte apartamente. Cel mai probabil, împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis în spații închise, respectiv lăsarea unei lumânări nesupravegheate și amplasată necorespunzător”, ne-a declarat căpitanul Petre Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

de Răzvan CĂLIN Un apartament din complexul de locuințe sociale situat pe strada căpitan Grigore Ignat a fost distrus de flăcări. Luni noaptea, un incendiu izbucnit la complexul de locuințe sociale de pe strada căpitan Grigore Ignat din Bârlad i-a băgat în sperieți pe locatarii acestuia. Căsuțele sunt locuite în cea mai mare parte de cetățeni de etnie rromă, cu o situație financiară și materială precară, foștii locatari ai celebrului ”ghetou” din centrul Bârladului. Pompierii militari bârlădeni au fost alertați prin 112 în jurul orei 22.12 și au trimis imediat la fața locului trei echipaje dotate cu atutospeciale de stingere…

Review Overview

About Razvan Calin

2 comments

  1. Sa arda toate ciorile alea borate de acolo, ca sa se mai curate orasu asta.

x

Check Also

Primăriile vasluiene nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Primăriile din județul Vaslui încep să rămână fără resurse ...

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...