Home » World » Rusia și Arabia Saudită recomandă regimului din Siria să reia dialogul cu opoziția

Rusia și Arabia Saudită recomandă regimului din Siria să reia dialogul cu opoziția

Rusia și Arabia Saudită au stabilit o serie de măsuri pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad să reia dialogul cu toate grupurile opoziției pentru depășirea războiului civil din Siria, anunță Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul publicației The Wall Street Journal.

„Am convenit să continuăm măsurile practice care au scopul relansării dialogului între Administrația Siriei și toate grupurile opoziției siriene”, a declarat Serghei Lavrov după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir.

Rusia, un susținător al regimului Bashar al-Assad, și Arabia Saudită, care pledează pentru înlăturarea Administrației de la Damasc, au intensificat cooperarea în ultimele luni, în scopul combaterii rețelei teroriste Stat Islamic, care ocupă regiuni din Siria și Irak.

Adel al-Jubeir a declarat că a discutat cu Serghei Lavrov măsuri de securitate pentru contracararea organizației teroriste sunnite Stat Islamic. „Am arătat că poziția regelui Arabiei Saudite nu s-a schimbat”, a spus al-Jubeir.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășeste 230.000 de morți.

Sursa: mediafax.ro

Rusia și Arabia Saudită au stabilit o serie de măsuri pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad să reia dialogul cu toate grupurile opoziției pentru depășirea războiului civil din Siria, anunță Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul publicației The Wall Street Journal. "Am convenit să continuăm măsurile practice care au scopul relansării dialogului între Administrația Siriei și toate grupurile opoziției siriene", a declarat Serghei Lavrov după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir. Rusia, un susținător al regimului Bashar al-Assad, și Arabia Saudită, care pledează pentru înlăturarea Administrației de la Damasc, au intensificat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: