Home » Social » Cursuri de calificare gratuite pentru șomeri
Daniel Olteanu

Cursuri de calificare gratuite pentru șomeri

de Marian MOCANU

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea reconversiei profesionale, urmând cursuri de calificare în alte meserii. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui va organiza în perioada următoare 11 programe de formare profesională în cele mai căutate meserii pe piața muncii. Pentru șomeri aceste cursuri sunt gratuite.

La nivelul județului Vaslui, la începutul lunii august, erau disponibile nu mai puțin de 349 locuri de muncă, cele mai multe, 313, pentru persoane cu studii medii. Având în vedere cererea de pe piața muncii pentru anumite categorii de personal, AJOFM Vaslui va organiza în acest an mai multe cursuri de calificare. Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă aflate în evidențele AJOFM, respectiv șomeri aflați în plată sau neindemnizați, cursurile sunt gratuite.

În perioada următoare AJOFM Vaslui va deschide la Vaslui șase programe de formare profesională în meseriile: coafor, ospătar, tehnician maseur, bucătar, recepționer hotel și inspector resurse umane. La Bârlad, vor fi organizate cinci programe de formare profesională în meseriile: fierar betonist, zidar, pizzar, cofetar patiser sau agent de securitate.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare și consiliere din agențiile locale din Vaslui, Bîrlad și Huși ale AJOFM. Orice persoană care dorește să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenția noastră se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii și adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restrictii medicale.

Prin organizarea si derularea cursurilor de calificare, AJOFM Vaslui își propune să vină, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor neocupate, care să dobândească noi competențe solicitate pe piața muncii, cât și în sprijinul angajatorilor care doresc să angajeze personal calificat”, ne-a declarat Daniel Olteanu, directorul executiv al AJOFM Vaslui.

În continuare, până la sfârșitul anului, vor mai fi organizate și alte programe de formare profesională în meserii ca apicultor, asistent personal al persoanei cu handicap, brutar, cameristă, confecționer- asamblor articole din textile, contabil, cosmetician, cusător piele și înlocuitori, fochist, frizer, infirmieră, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător în comerț, manager de proiect, secretară dactilografă.

de Marian MOCANU Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea reconversiei profesionale, urmând cursuri de calificare în alte meserii. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui va organiza în perioada următoare 11 programe de formare profesională în cele mai căutate meserii pe piața muncii. Pentru șomeri aceste cursuri sunt gratuite. La nivelul județului Vaslui, la începutul lunii august, erau disponibile nu mai puțin de 349 locuri de muncă, cele mai multe, 313, pentru persoane cu studii medii. Având în vedere cererea de pe piața muncii pentru anumite categorii de personal, AJOFM Vaslui va organiza în acest…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

One comment

  1. da ce pacat ca habar nu au cand incep cursurile lor .si dupa ce umbli jumatate de an dupa ei, nu se sinchisesc nici sa iti primeasca dosarul macar ca „e program scurt azi” „ba e mai bine mai tarziu,tot m-ai tarziu”,asta pana cand iti faci dosar,dai bani pe adeverinte somer fiind si te trezesti ca deja au inceput cursurile.Sunt cateva birouri si te plimba de la unul la altul si habar nu au nici ei care sunt procedurile,dar „e destepti” cu toate ca sunt incompetenti si uita ca au un servici si m-ai sunt si altii care au nevoie de unda la unul..Paznicul unul care nu stie nici sa raspunda la salut(probabil ca e venit de pe imas),in rest e frumos la AJOFM

%d blogeri au apreciat: