Home » Social » Imagini dezolante în pădurea din Cotul Negru – Un colț de rai inundat de gunoaie

Imagini dezolante în pădurea din Cotul Negru – Un colț de rai inundat de gunoaie

de Simona MIHAILĂ

Unul dintre puținele locuri pitorești ale Bârladului, pădurea de la marginea cartierului Cotul Negru – acolo unde se află Dealul brândușelor, dar și locul confruntărilor istorice dintre „munteni” și „coteni” – a ajuns de nerecunoscut.

Întreg drumul care taie pădurea și leagă zona de frumoasele coline ce duc spre comuna Perieni, precum și de dealul Grădinii Publice, este inundat de deșeuri.
De la de gunoi menajer și până la resturi de materiale de construcție, orice poate fi găsit aici. Inclusiv animale moarte, ciolane de animale, mormane de PET-uri, sticle, ambalaje, zdrențe – toate se desfășoară , într-o avansată stare de descompunere, pe kilometri întregi. Nu doar priveliștea este dezolantă, căci mirosul pestilențial care plutește peste pădure le face viața imposibilă celor care locuiesc în apropiere.
Zeci și zeci de ani, oamenii de aici nu au respirat decât aerul curat al pădurii. Era o plăcere atât pentru ei, cât și pentru restul bârlădenilor care alegeau zona spre a petrece în sânul naturii câteva ore la sfârșit de săptămână. Ieșirile la un grătar, la un joc de volei sau pur și simplu pentru a lenevi pe o pătură în poienile pădurii au devenit amintiri de neuitat pentru sute de locuitori ai urbei, dornici să iasă din apartamentele sufocante ale blocurilor.
Acum, acolo unde covorul de iarbă și flori nu este strivit de mormane de moloz, pământ, sau cărămizi sfărâmatea, îți poate oferi la orice pas „surprize” pecum cadavre de animale, cioburi de sticlă, ghemotoace de păr sau gunoi de grajd. Iar rezidurile care au îmbibat pământul fac aerul irespirabil.
Toate acestea se întâmplă sub ochii îngăduitori ai Ocolului Silvic, instituția care are în administrare această pădure. Locuitorii cartierului n-au mai văzut de ani buni picior de pădurar pe aici, cu atât mai puțin să fi auzit de interdicții de depozitare a gunoiului, iar de amenzi nici nu se poate pomeni.
Unii au făcut reclamații atât în scris, cât și la telefon, dar degeaba. De ani de zile nu pot face decât să asiste neputincioși cum aproape în fiecare zi, camioanele doldora de gunoaie traversează Cotul Negru spre a depozita deșeurile în pădure.
Am încercat să contactăm un reprezentant al Direcției Silvice Vaslui care să ne explice de ce nu se iau măsuri, dar nu a răspuns nimeni la telefon. Vom reveni cu amănunte.

de Simona MIHAILĂ Unul dintre puținele locuri pitorești ale Bârladului, pădurea de la marginea cartierului Cotul Negru - acolo unde se află Dealul brândușelor, dar și locul confruntărilor istorice dintre "munteni" și "coteni" - a ajuns de nerecunoscut. Întreg drumul care taie pădurea și leagă zona de frumoasele coline ce duc spre comuna Perieni, precum și de dealul Grădinii Publice, este inundat de deșeuri. De la de gunoi menajer și până la resturi de materiale de construcție, orice poate fi găsit aici. Inclusiv animale moarte, ciolane de animale, mormane de PET-uri, sticle, ambalaje, zdrențe - toate se desfășoară , într-o…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Simona Vasile