Home » Social » Prima ediție a Cupei la șah „Gh. Neștianu”

Prima ediție a Cupei la șah „Gh. Neștianu”

Sportul minții, șahul, are la Bârlad destul de mulți adepți. Printre aceștia sunt și copiii membri ai Clubului Sportiv de Șah „Gh. Neștianu”. Clubul, care-și desfășoară activitatea din 1994 în incinta Cercului Militar Bârlad, a organizat în urmă cu câteva zile prima ediție a Cupei „Gheorghe Neștianu”.

Concursul desfășurat în perioada 10-12 august a reunit 22 de copii, fete și băieți, cu vârste până-n 14 ani, din Bârlad și zonele limitrofe. Concursul s-a desfășurat în sistem elvețian, pe durata a șapte runde, cu termen de gândire de 25 de minute pentru fiecare jucător. Trofeul competiției a ajuns la Sebastian Andrei Postolache, Mihnea Teodor Lupu și Andrei Costache.
„Nivelul șahiștilor a fost unul destul de bun, competiția frumoasă și plăcută, mai ales că cei mai mulți concurenți au fost antrenați de mine. Din păcate, nu au ajuns la concurs toți cei care și-au dorit, dar sperăm că la următoarea ediție lucrurile se vor schimba. Ar fi de dorit ca și edilii bârlădeni să manifeste un interes mai mare pentru mișcarea șahistă în rândul copiilor”, ne-a declarat Ioan Mocanu, coordonatorul clubului.
Pe lângă trofeul competiției, au fost oferite premiile I, II și III pentru toate cele trei categorii de participanți, fete și băieți. Au fost acordate premii în bani astfel: câștigătorii locurilor I au primit câte 30 de lei, cei ai locurilor II câte 20 de lei, iar ocupanți locurilor III, câte 15 lei.
Clubul sportiv de șah de pe lângă Cercul Militar Bârlad poartă numele celui care, în 1932, a fost declarat campion național la șah prin corespondență. Gheorghe Neștianu a fost bârlădean și, din păcate, puțini își mai amintesc de el. La București se organizează anual Memorialul „Gheorghe Neștianu”, în cadrul căruia mai multe cluburi de șah organizează competiții. Ar fi de dorit ca și la Bârlad următoarele ediții ale Cupei care-i poartă numele să se bucure de un interes mai mare din partea autorităților locale dar și a sponsorilor. (Mihaela NICULESCU)

Sportul minții, șahul, are la Bârlad destul de mulți adepți. Printre aceștia sunt și copiii membri ai Clubului Sportiv de Șah „Gh. Neștianu”. Clubul, care-și desfășoară activitatea din 1994 în incinta Cercului Militar Bârlad, a organizat în urmă cu câteva zile prima ediție a Cupei „Gheorghe Neștianu”. Concursul desfășurat în perioada 10-12 august a reunit 22 de copii, fete și băieți, cu vârste până-n 14 ani, din Bârlad și zonele limitrofe. Concursul s-a desfășurat în sistem elvețian, pe durata a șapte runde, cu termen de gândire de 25 de minute pentru fiecare jucător. Trofeul competiției a ajuns la Sebastian Andrei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile