Home » Justitie » Copil de numai doi ani, bătut de concubinul mamei!

Copil de numai doi ani, bătut de concubinul mamei!

de Răzvan CĂLIN

Cazul a ajuns în atenția autorităților după ce medicul de pe ambulanță a sesizat că micuțul prezenta urme clare de violență fizică. Există bănuiala că și mama copilului ar fi fost bătută de concubin.

Un nou caz șocant vine să certifice încă o dată că violența domestică și, mai ales, abuzurile asupra copiilor, încă mai sunt un fenomen cu o incidență extrem de ridicată în județul Vaslui, din păcate. De această dată, vorbim despre un copilaș în vârstă de numai doi ani, care se pare că ar fi fost bătut cu violență de concubinul mamei sale, Ionel Teodorescu. în vârstă de 36 de ani.

Întreaga tărășenie a ieșit la iveală în cursul zilei de sâmbătă, 15 august, când Stația de Ambulanță din Bârlad a fost solicitată să intervină la un caz în satul Bogești, comuna Pogana. Asta se întâmpla la orele amiezei, iar solicitarea a venit prin apelul unic de urgență 112, pentru o femeie gravidă, în vârstă de 20 de ani. Însă, rudele care au făcut apelul la 112 nu au suflat nici o vorbă despre tragedia care se pare că se consuma în familia respectivă de ceva timp. Doar vigilența medicului de pe echipajul Ambulanței Bârlad trimis la fața locului avea să fie decisivă pentru ca autoritățile să fie alertate.

”La noi s-a primit solicitarea pentru o femeie gravidă care acuza dureri. Nu s-a spus nimic la telefon cum că micuțul ar fi agresat. N-au scos nici o vorbă despre agresiuni cei care au sunat la 112, ci doar că e nevoie de ambulanță pentru o femeie care e însărcinată, în luna a VIII-a parcă, și care avea dureri. Abia când au ajuns la acasă la această femeie, au constatat că e vorba și despre o agresiune în cazul copilului de doi ani. Medicul de pe ambulanță a procedat conform legislației și normelor în vigoare și i-a spus imediat mamei că va lua și copilul la spital, cu sau fără voia ei. Medicul de pe ambulanță are obligația de a lua un copil chiar împotriva voinței mamei acestuia, dacă se constată că acesta a fost agresat sau abuzat”, ne-a declarat Aurora Popa, directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

Băiețelul în vârstă de doi anișori prezenta semne clare de agresiune fizică, medicii de pe ambulanță sesizând că micuțul avea o vânătaie la unul dintre ochi. Agresiunea ar fi avut loc, cel mai probabil, cu circa două zile mai devreme, după părerea echipajului de pe ambulanță. Conform unui protocol încheiat la nivel național, imediat după ce atât mama, cât și copilul, au ajuns la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, echipajul de pe ambulanță a sesizat Poliția Bârlad și Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Se bănuiește că și mama ar fi căzut victimă agresiunilor fizice repetate comise de către concubinul acesteia.

Ordin de protecție pentru mamă și copil!

cprucane_barlad”Într-adevăr, am fost sesizați de către cei de la SAJ Vaslui despre acest caz în care există bănuiala că atât mama, cât și copilul ar fi fost victimele unei agresiuni fizice exercitate de către concubinul femeii. Cazul a fost imediat preluat de colegii de la Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE, n.r.) Bârlad. În cursul zilei de luni se va realiza o evaluare psiho-socială a situației copilului  și a mamei, în context socio-familial, iar în funcție de rezultate se vor lua măsurile corespunzătoare. Cazul va fi supus atenției Poliției Bârlad, dar și Judecătoriei Bârlad în vederea emiterii unui ordin de protecție”, ne-a declarat Vasile Toma, lucrător în cadrul DGASPC Vaslui.

Practic, acest ordin de protecție emis de judecători, îi interzice lui Ionel Teodorescu să se mai apropie sau să încerce să ia legătura atât cu gravida de 20 de ani, cât și cu băiețelul ei de numai doi ani. Este una dintre primele măsuri urgente pe care legislația în vigoare le prevede pentru a le putea pune cu adevărat la adăpost pe victimele violenței domestice. La rândul lor, cei de la Poliția Bârlad au declanșat cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Până acum, individul nu a recunoscut în fața anchetatorilor că și-ar fi agresat concubina sau pe fiul acesteia.

”El susține că băiețelul în vârstă de doi ani s-ar fi autoaccidentat și că din această cauză ar prezenta vânătaia de la ochi. Bărbatul mai spune că el nu a agresat pe nici una din cele două victime, adică mama, sau copilul acesteia. Oricum, ancheta este în desfășurare și în funcție de concluziile la care se vor ajunge se vor lau măsurile legașe ce se impun”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

de Răzvan CĂLIN Cazul a ajuns în atenția autorităților după ce medicul de pe ambulanță a sesizat că micuțul prezenta urme clare de violență fizică. Există bănuiala că și mama copilului ar fi fost bătută de concubin. Un nou caz șocant vine să certifice încă o dată că violența domestică și, mai ales, abuzurile asupra copiilor, încă mai sunt un fenomen cu o incidență extrem de ridicată în județul Vaslui, din păcate. De această dată, vorbim despre un copilaș în vârstă de numai doi ani, care se pare că ar fi fost bătut cu violență de concubinul mamei sale, Ionel…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: