Home » National » MESAJUL lui Victor Ponta privind salariile polițiștilor și profesorilor: Deocamdată se poate doar pentru medici

MESAJUL lui Victor Ponta privind salariile polițiștilor și profesorilor: Deocamdată se poate doar pentru medici

Victor Ponta a declarat, marți, că majorarea salarială se va face „deocamdată doar pentru medici”, anunțul fiind făcut în contextul în care profesorii și polițiștii au reacționat imediat la decizia Guvernului de a crește salariile în sistemul medical și au cerut și ei bani mai mulți. 

Premierul Victor Ponta a declarat marți seara, la postul de televiziuneRomânia TV, că „deocamdată” măriri salariale se pot face doar în sistemul medical, precizând că medicii nu au fost contra majorării salariilor profesorilor în 2014.

„Atunci când a fost vorba despre măririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost contra. Acum, când avem posibilitatea, prin economii în sistem, cred că așa este corect față de medici. În rest, toată lumea își dorește un salariu mai mare. Deocamdată se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care îi avem putem să majorăm pentru medici, așa cum anul trecut am făcut pentru profesori. Când se poate, se poate”, a arătat premierul.

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la finalul discuțiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanță de urgență pentru ședința Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

El a precizat că, pentru ședința de Guvern din 26 august, se va pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaților din sistemul sanitar, cât și un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

„Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creștere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, a spus Ponta, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane în rețeaua Ministerului Sănătății și autoriăților publice locale și peste 13.000 de persoane din ministerele care au rețea proprie de sănătate. Premierul a mai spus că impactul bugetar anual al acestor majorări salariale este în jurul sumei de 1,7 miliarde lei.

Sursa: mediafax.ro

Victor Ponta a declarat, marți, că majorarea salarială se va face "deocamdată doar pentru medici", anunțul fiind făcut în contextul în care profesorii și polițiștii au reacționat imediat la decizia Guvernului de a crește salariile în sistemul medical și au cerut și ei bani mai mulți.  Premierul Victor Ponta a declarat marți seara, la postul de televiziuneRomânia TV, că "deocamdată" măriri salariale se pot face doar în sistemul medical, precizând că medicii nu au fost contra majorării salariilor profesorilor în 2014. "Atunci când a fost vorba despre măririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: