Home » Justitie » Pasager, ajuns șofer de TIR

Pasager, ajuns șofer de TIR

de Marian MOCANU

Polițiștii de frontieră vasluieni au deschis dosar penal unui bărbat care conducea un ansamblu de vehicule, cu toate că permisul de conducere nu-i dădea acest drept. Bărbatul s-a scuzat, invocând faptul că șoferul inițial a avut o problemă medicală și a rămas internat la un spital din Iași, iar el a fost rugat să conducă vehicolul până acasă. Moldoveanul fusese pasagerul TIR-ului din Franța până în România.

Marți noaptea, în jurul orelor 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a ieși din țară, Igor M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 34 de ani. Acesta era la volanul unui ansamblu de vehicule format din autoutilitară marca Mercedes și remorcă. La control, acesta a prezentat un permis de conducere conform căruia, în fapt, nu avea voie să conducă autovehicule cu masa totală mai mare de 3,5 tone. Bărbatul a explicat această neconcordanță prin faptul că a călătorit din Franța până în localitatea Iași, ca pasager, în autovehicul. În Iași, dat fiind faptul că șoferul avea probleme medicale, a fost rugat de acesta să conducă autovehicolul până la destinație.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit lui Igor M. lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

de Marian MOCANU Polițiștii de frontieră vasluieni au deschis dosar penal unui bărbat care conducea un ansamblu de vehicule, cu toate că permisul de conducere nu-i dădea acest drept. Bărbatul s-a scuzat, invocând faptul că șoferul inițial a avut o problemă medicală și a rămas internat la un spital din Iași, iar el a fost rugat să conducă vehicolul până acasă. Moldoveanul fusese pasagerul TIR-ului din Franța până în România. Marți noaptea, în jurul orelor 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a ieși din țară, Igor M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: