Home » Invatamant » Bani mai mulți pentru retipărirea manualelor școlare în acest an, dar tot insuficienți

Bani mai mulți pentru retipărirea manualelor școlare în acest an, dar tot insuficienți

de Roxana NĂSTASĂ

Ministerul Educației a alocat Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, pentru anul școlar 2015-2016, suma de 293.538 lei pentru manuale școlare. Banii sunt mult mai mulți decât anul trecut, când au fost alocați 200.000 de lei, însă potrivit reprezentanților ISJ Vaslui tot nu sunt suficienți pentru achiziționara manualelor în proporție de 100%. Județul Vaslui este însă totuși norocos că a primit în acest an o sumă mai mare, deși cea mai mare parte a județelor a primit mai puțini bani. 

În fiecare an, inspectoratele școlare primesc o sumă destinată achiziționării de manuale noi, dacă cele existente sunt foarte uzate. Anul acesta, județul Vaslui a primit o sumă mai mare pentru retipărirea manualelor școlare, 293.538 lei, comparativ cu anul trecut când a fost alocată suma de 200.00 de lei. Lucru bun, însă reprezentanții educației au declarat că tot nu sunt suficienți pentru achiziția în proporție de 100% a manualelor.
„Pentru anul școlar 2015-2016 s-a alocat suma 293.538 de lei pentru achiziționarea de manuale școlare. Din acești bani vor fi luate manuale de la clasa a IV-a până la clasa a X-a, pentru că de achiziția celor de clasa I, a II-a și a III-a se va ocupa Ministerul Educației pe baza unor machete trimise de la Inspectorat cu necesarul de manuale. În ce proporție vor veni cele de clasele I-III nu știm. Cât privește celelalte manuale, banii nu ajung să achiziționăm în proporție de 100%, dar vom respecta ordinul ministrului și vom lua pentru fiecare clasă cum trebuie. Deja am făcut contracte de retipărire și cea mai mare parte, cam 70% din manuale au ajuns și au fost distribuite la depozite urmând ca directorii să le ridice”, ne-a declarat Smărăndița Ignat, contabil șef al ISJ Vaslui.
Anul trecut, la manualele de clasa I și a II-a a fost o situație inedită. La câteva luni bune după începerea anului școlar, elevii de clasa I și a II-a tot nu aveau manuale după care să învețe pentru că licitația organizată de Ministerul Educației pentru tipărirea lor a fost contestată.

de Roxana NĂSTASĂ Ministerul Educației a alocat Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, pentru anul școlar 2015-2016, suma de 293.538 lei pentru manuale școlare. Banii sunt mult mai mulți decât anul trecut, când au fost alocați 200.000 de lei, însă potrivit reprezentanților ISJ Vaslui tot nu sunt suficienți pentru achiziționara manualelor în proporție de 100%. Județul Vaslui este însă totuși norocos că a primit în acest an o sumă mai mare, deși cea mai mare parte a județelor a primit mai puțini bani.  În fiecare an, inspectoratele școlare primesc o sumă destinată achiziționării de manuale noi, dacă cele existente sunt foarte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: