Home » Justitie » Lăsat la cheremul infractorilor!

Lăsat la cheremul infractorilor!

de Răzvan CĂLIN

Maricel Gănceanu, un bărbat din comuna Zorleni, ni s-a plâns că de mai mulți ani câțiva consăteni îl hărțuiesc atât pe el, cât și pe familia sa, fără ca poliția să ia vreo măsură. Omul susține că a fost bătut în propria-i curte, ba chiar a și fost tâlhărit de respectivii indivizi, însă de fiecare dată polițiștii din comună au fost lipsiți de reacție și nu au luat nici o măsură împotriva agresorilor.

Maricel Gănceanu, din satul Dealu Mare, comuna Zorleni, susține că atât el, cât și familia sa au ajuns să trăiască un veritabil coșmar zi de zi. Omului îi este frică să iasă din casă din cauza unor consăteni de ai săi care au prins ură pe el, după cum susține Gănceanu. Mai mult, bărbatul este supărat și pe lipsa de reacție a polițiștilor din comună.

Gănceanu ne-a povestit că tensiunile între el și cei trei consăteni – Marian Stancu, Silviu Tincă și Titi Andronache – au izbucnit în 2008. Atunci, între un cumnat de al lui Gănceanu și acești indivizi ar fi avut loc o altercație sau mai bine zis o bătaie în toată regula. Din acest conflict, cel mai ”șifonat” a ieșit cumnatul lui Gănceanu, care ar fi avut nevoie la vremea respectivă de mai multe zile de îngrijiri medicale.

”Ba noi suntem convinși că de aici i s-a și tras moartea cumnatului, pentru că la un an după bătaia asta el a decedat. Atunci eu tot am încercat să fac ceva pentru a-i trage la răspundere pe acești indivizi, dar nu prea am reușit. Ei, tocmai din acest motiv ei s-au supărat foc pe mine și m-au amenințat că mă vor omorâ și pe mine. Că de ce umblu eu să-i trag la răspundere pentru moartea cumnatului meu!?”, ne-a declarat Gănceanu.

Bătut în propria-i curte și tâlhărit la drumul mare!

La început, omul nu prea le-a dat crezare celor trei indivizi, însă în scurt timp, susține el, avea să vadă cât de porniți sunt aceștia împotriva lui. Gănceanu ne-a povestit că de la moartea cumnatului său și până în prezent cei trei indivizi i-au transformat viața într-un calvar.

”Am ajuns să-mi fie frică să ies pe stradă în sat, ca nu cumva să mă întâlnesc cu ei. Că imediat cum mă văd mă înjură, imi vorbesc urât și mă amenință în tot felul. În 2011, chiar de ziua mea de naștere, pe 1 martie, cei trei consăteni au intrat peste mine în curte și m-au bătut cu bâte și cu răngi. Pe 24 august 2012 am fost așteptat pe înserat de cei trei indivizi, la vreo 150 de metri de intrarea în sat, au tăbărât pe mine și m-au bătut cu pumnii și cu picioarele și mi-au dat și cu o sticlă în cap. Mi-au luat sculele pe care le aveam la mine, că eu lucrez ca zidar și banii din buzunar, vreo 40 de lei. Mădălina, fiica mea a fost nevoită să renunțe la școală de frica acestor indivizi. Pentru că ei au amenințat-o în permanență că o vor viola, iar pe mine mă vor omorâ”, ne-a mai spus Gănceanu.

În urma bătăii încasate în august 2012, Gănceanu și-a scos și un certificat medico-legal în care s-a specificat că ”prezintă leziuni care au putut fi produse prin lovire cu obiecte și mijloace contondente la data de 24 august 2012 și care necesită aproximativ 14 – 15 zile de îngrijiri medicale de la data producerii”. Pentru toate aceste întâmplări, omul a depus plângere la Poliția Zorleni, dar susține că nici până în momentul de față nu s-au luat măsuri împotriva acestora.

politia”Nimeni nu face nimic. Ei sunt liberi în continuare și tot timpul nu fac altceva decât să mă amenințe pe mine și pe familia. Că mă omoară, că au ei grijă de mine! Nu pot să mă duc să-mi cumpăr o pâine în sat de frică să nu mă întâlnesc cu ei. Că imediat tăbărăsc pe mine. Vreau să fie trași odată la răspundere pentru ceea ce au făcut și pentru toate amenințările astea din care nu se mai opresc”, ne-a mai spus cu năduf Gănceanu.

De cealaltă parte, însă, oamenii legii susțin că au făcut tot ce era posibil în acest caz și că au acționat în limitele legii. Agent șef Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui, ne-a declarat că dosarul în acest caz a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, instituție care la rândul său a confirmat începerea urmăririi penale împotriva a doi dintre cei trei agresori: Marian Stancu și Silviu Tincă: ”Nu s-a putut proba infracțiunea de tâlhărie, în schimb s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. Cât privește amenințările pe care acest domn susține că le primește în continuare, din păcate dumnealui nu a mai depus nici o sesizare în acest sens la poliție. În afară de dosarul de mai sus, nu mai există la Poliția Zorleni nici o altă sesizare depusă pe numele dumnealui. Poate face o plângere oricând și ulterior se va acționa în consecință, conform prevederilor legale!”.

de Răzvan CĂLIN Maricel Gănceanu, un bărbat din comuna Zorleni, ni s-a plâns că de mai mulți ani câțiva consăteni îl hărțuiesc atât pe el, cât și pe familia sa, fără ca poliția să ia vreo măsură. Omul susține că a fost bătut în propria-i curte, ba chiar a și fost tâlhărit de respectivii indivizi, însă de fiecare dată polițiștii din comună au fost lipsiți de reacție și nu au luat nici o măsură împotriva agresorilor. Maricel Gănceanu, din satul Dealu Mare, comuna Zorleni, susține că atât el, cât și familia sa au ajuns să trăiască un veritabil coșmar zi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: