Home » Justitie » Agresorul copilului de numai doi ani, cercetat de polițiști

Agresorul copilului de numai doi ani, cercetat de polițiști

de Răzvan CĂLIN

Individul din Bogești care și-a agresat concubina însărcinată și pe fiul acesteia de doar doi ani este anchetat și riscă să ajungă după gratii dacă va fi găsit vinovat.

În urmă cu aproximativ o săptămână, opinia publică era scandalizată de un nou caz de agresiune asupra unui copilaș în vârstă de numai doi ani. Agresorul este Ionel Teodorescu, în vârstă de 36 de ani, din satul Bogești, comuna Pogana, care este acuzat că i-ar fi bătut atât pe concubina sa de 20 ani, însărcinată, cât și pe fiul acesteia.

În momentul în care cazul a ajuns în atenția autorităților, agresorul a negat cu vehemență toate acuzațiile, susținând că băiețelul s-ar fi rănit singur, în urma unui accident casnic. Vehemența cu care individul a negat presupusa agresiune a fost oarecum justificată și de concubina sa, aceasta susținând la rândul ei, în fața anchetatorilor, că Teodorescu nu ar fi agresat-o nici pe a, nici pe copilașul ei. Asta a fost, însă, o reacție de moment (cel puțin în cazul tinerei), des întâlnită de specialiști în astfel de cazuri de violență domestică. Ulterior, specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au reușit să treacă de acest ”zid” în spatele căreia se refugiase tânăra mamă și așa au reușit să scoată la lumină calvarul pe care ea și copilul ei îl trăiau în ultimul timp. Din câte se pare, nu ar fi fost pentru prima dată când individul îi agresase pe cei doi. Iar varianta pe care el a avansat-o și potrivit căreia copilul s-ar fi rănit singur, în mod accidental, este iarăși cusută cu ață albă. Specialiștii DGASPC Vaslui au fost circumspecți de la bun început cu acest scenariu, însă acum sunt din ce în ce mai siguri că micuțul a fost bătut.

”Într-o primă fază, mama copilului a negat totul și o bună parte din anchetă a coalizat cu agresorul. Din păcate, există un cerc al violenței domsetice din care foarte greu ies mamele agresate pentru că apare acea dependență psihologică a victimei față de agresor. E un ”lacăt” foarte reu de spart, dar uneori să o facem. Așa s-a întâmplat și în acest caz, căci, în cele din urmă adevărul a ieșit la iveală, iar mama a recunoscut agresiunea făcută de bărbat asupra ei și a copilului. Urmele de pe corpul copilulului sunt grăitoare. El prezintă niște urme mai vechi. Iar în momentul în care echipajul de ambulanță a ajuns la ei acasă, aceștia i-au văzut pe amândoi că prezentau escoriații pe corp. Prezentau policontuzii, cum spun cei de la Ambulanță, iar copilul avea și niște vânătăi în zona ochilor. Sunt semne clară că micuțul a fost bătut în mod repetat!”, ne-a declarat Diana Roiu, psiholog în cadrul DGASPC Vaslui.

Acuzat de violență în familie și rele tratamente aplicate minorilor!

În consecință, pe fir au intrat și polițiștii care au deschis o anchetă în acest caz. Teodorescu este cercetat, în momentul de față, pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului. Cât privește victimele sale, acestea au fost internate în Centrul maternal de la Bârlad, acolo unde amândoi pot beneficia de un mediu securizat, precum și de consiliere și terapie de specialitate.

”S-a dispus această măsură pentru că, pe de o parte, mama trece printr-o perioadă foarte dificilă. Are o sarcină de opt luni, în evoluție, iar această perioadă este foarte delicată pentru o femeie însărcinată. Se lucrează la identificarea unor alternative viabile pentru cei doi și putem spune că deja bunicii materni sunt dispuși să o primească în casa lor pe tânăra mamă, imediat după ce va naște”, ne-a mai spus Diana Roiu.

Specialiștii DGASPC Vaslui iau în calcul și solicitarea prin instanță a eliberării unui ordin de protecție pentru cele două victime, situație prin care agresorului i se va interzice cu desăvârșire să ia legătura sau să se apropie de ei. Cei doi ar fi avut toate șansele să trăiască în continuare acest calvar, neștiuți de nimeni, dacă soarta nu ar fi făcut ca pe 15 august un echipaj al Ambulanței Bârlad să ajungă la locuința acestora. Ambulanța a fost solicitată rin apelul 112 pentru că tinerei mame i se făcuse rău. În momentul în care au ajuns la fața locului, medicul și restul echipajului au observat imediat că micuțul de numai doi ani prezenta vânătăi în zona ochilor. Suspicionând că la mijloc ar putea fi vorba de o agresiune, ambulanțierii au decis să ia și copilul cu ei, indiferent dacă mama ar fi fost de acord sau nu, pentru ca ulterior să alerteze autoritățile, Protecția Copilului și Poliția Română. Este o procedură standard care îi obligă pe ambulanțieri să intervină pe loc,  să securizeze copiii aflați într-o situație de risc și să sesizeze mai departe celalte instituții ale statului.

de Răzvan CĂLINIndividul din Bogești care și-a agresat concubina însărcinată și pe fiul acesteia de doar doi ani este anchetat și riscă să ajungă după gratii dacă va fi găsit vinovat.În urmă cu aproximativ o săptămână, opinia publică era scandalizată de un nou caz de agresiune asupra unui copilaș în vârstă de numai doi ani. Agresorul este Ionel Teodorescu, în vârstă de 36 de ani, din satul Bogești, comuna Pogana, care este acuzat că i-ar fi bătut atât pe concubina sa de 20 ani, însărcinată, cât și pe fiul acesteia.În momentul în care cazul a ajuns în atenția autorităților, agresorul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. Ne puteti prezenta examenul efectuat la Medicina legala pentru a ne convinge sau continuati sa susteni aberatiile unor frustrati?