Home » Social » Tabără pentru copiii cu dizabilități și cu probleme sociale

Tabără pentru copiii cu dizabilități și cu probleme sociale

de Roxana NĂSTASĂ

În perioada vacanței de vară, Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vaslui, asigură sejururi de vacanță la mare gratuite pentru copiii cu dizabilități și însoțitorii lor precum și pentru copiii din centrele de plasament. Dacă anul trecut 60 de copii din județ au avut această șansă, anul acesta numărul celor care s-au bucurat de tabăra la mare s-a dublat.

Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS) Vaslui aduce anual un zâmbet pe chipul copiilor năpăstuiți de soartă, dându-le șansa de a petrece șase zile pe litoral. Așa s-a întâmplat și în acest an când nu mai puțin de 130 de copii cu handicap și din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au fost la Complexul Marea Neagră din Eforie Nord și au petrecut o vacanță de neuitat. Copiii nu doar că au mai uitat puțin de problemele ce-i macină și s-au distrat, dar au învățat și lucruri noi și au socializat cu cei din celelalte județe.

“Preșcolarii, elevii și studenții cu handicap, împreună cu asistenții personali și asistenții personali profesioniști, după caz, au dreptul la locuri gratuite în tabere de odihnă, o dată pe an, indiferent de forma de învățământ. Sumele aferente acestui drept se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Tineretului și Sportului. MTS are ca atribuție specifică organizarea, direct sau prin unitățile din subordine de activități de agrement, tabere naționale, tabere de odihnă, tabere sociale, tabere tematice pentru copii, studenți și tineri, precum și tabere pentru persoane cu handicap și tabere pentru olimpici. Beneficiarii taberelor sociale din vara lui 2015, sunt în procent de 50% elevi beneficiari ai burselor sociale proveniți din familii cu venituri reduse și 50% elevi care beneficiază de o măsură de protecție specială, instituită conform legii nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului. În cursul anului 2015 au beneficiat de tabere gratuite la nivelul județului Vaslui un număr de 130 copii și 13 însoțitori”, ne-a declarat Răducu Tatu, directorul DJTS Vaslui.

Proiectul este derulat anual de către MTS prin intermediul Direcției Județene de Sport și Tineret în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, aceștia din urmă furnizând listele cu copiii. În situația în care numărul elevilor care pot participa la aceste tabere este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii sunt selectați în ordinea descrescătoare a mediilor generale din ultimul an școlar încheiat. În cazul elevilor cu aceeași medie, prioritate au elevii care nu au mai beneficiat niciodată de o tabără socială. Totodată, o condiție obligatorie a beneficiarilor taberei este să aibă media 10 la purtare.

de Roxana NĂSTASĂÎn perioada vacanței de vară, Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vaslui, asigură sejururi de vacanță la mare gratuite pentru copiii cu dizabilități și însoțitorii lor precum și pentru copiii din centrele de plasament. Dacă anul trecut 60 de copii din județ au avut această șansă, anul acesta numărul celor care s-au bucurat de tabăra la mare s-a dublat.Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS) Vaslui aduce anual un zâmbet pe chipul copiilor năpăstuiți de soartă, dându-le șansa de a petrece șase zile pe litoral. Așa s-a întâmplat…

Review Overview

User Rating: 0.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile