Home » Justitie » Violatorii din Văleni rămân după gratii

Violatorii din Văleni rămân după gratii

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins azi contestațiile formulate de cei șapte tineri din Văleni cu privire la înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă. În aceste condiții, violatorii din Văleni vor rămâne în continuare după gratii, la Penitenciarul Vaslui.

Condamnați în primă instanță, la Judecătoria Vaslui pentru viol și lipsire de libertate, Silviu Avădanei, Petrică Bolboceanu, Paul Andrei Burlacu, Ionuț Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru, Ioan Surliac și Silviu Burada au fost, prin aceeași sentință, arestați preventiv. Împotriva acestei decizii, de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă, cei șapte au făcut contestație, care a fost judecată ieri la Tribunalul Vaslui. Judecătorii au respins ca inadmisibilă contestația, astfel că cei șapte tineri vor rămâne în continuare oaspeții penitenciarului Vaslui.

Azi, la Tribunalul Vaslui, măsurile de siguranță au fost sporite. Mai mulți jandarmi și polițiști, inclusiv agenți ai poliției rutiere au fost masați în afara și înăuntrul instituției. Probabil autoritățile se așteptau la noi demonstrații ale vasluienilor care condamnă fapta tinerilor de a viola în grup o elevă de 17 ani. Astăzi însă, cu excepția rudelor tinerilor și a reprezentanților mass-media nimeni nu a mai fost să asiste la lucrările instanței de judecată.

În ceea ce privește contestația cu privire la condamnările primite, judecarea acesteia, la curtea de Apel Iași, mai are de așteptat, cu atât mai mult cu cât motivarea sentinței judecătorilor nici nu a fost încă redactată și comunicată. Conform procedurilor, judecătorii au obligația motivării sentinței și comunicarea către părți în 30 de zile de la pronunțarea sentinței. Cei șapte tineri vor rămâne în arest preventiv întreaga perioadă până la intrarea pe rolul Curții de Apel Iași a dosarului. În aceste condiții, s-ar putea ca, până la pronunțarea unei sentințe definitive să se scurgă cele 21 de zile cât sunt în carantină, iar violatorii din Văleni să fie mutați în aceleași celule cu deținuții.

de Marian MOCANUJudecătorii Tribunalului Vaslui au respins azi contestațiile formulate de cei șapte tineri din Văleni cu privire la înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă. În aceste condiții, violatorii din Văleni vor rămâne în continuare după gratii, la Penitenciarul Vaslui. Condamnați în primă instanță, la Judecătoria Vaslui pentru viol și lipsire de libertate, Silviu Avădanei, Petrică Bolboceanu, Paul Andrei Burlacu, Ionuț Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru, Ioan Surliac și Silviu Burada au fost, prin aceeași sentință, arestați preventiv. Împotriva acestei decizii, de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura de arestare preventivă, cei șapte au făcut contestație,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: