Home » Justitie » Șoferi penali

Șoferi penali

de Marian MOCANU

În cursul săptămânii trecute, patru conducători auto, surprinși în trafic încălcând Codul rutier, nu doar că au rămas pietoni, pentru o perioadă, dar s-au ales și cu dosare penale. Doi dintre ei erau băuți la volan, alți doi participanți la trafic neavând actele în ordine.

În această săptămână, patru persoane au fost identificate în trafic de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, încălcând normele legale în vigoare. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Astfel, un conducător auto în vârstă de 39 de ani, vasluianul Cătălin C., a fost surprins de polițiști în timp ce circula pe DN 15D deși era sub influența băuturilor alcoolice. La testarea acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Vaslui unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Vasluianul s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad, au oprit un conducător auto care se deplasa pe strada G-ral V. Milea din municipiul Bârlad. Acesta, Napoleon B., în vârstă de 68 ani, din municipiul Bârlad, testat cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. El avea deja, încă din luna martie, permisul suspendat pentru alte infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Un vasluian, în vârstă de 31 de ani, a fost oprit în trafic de o patrulă a Poliției Rutiere pe strada Donici din municipiul Vaslui. În urma verificărilor, a rezultat că acesta, Costel N., domiciliat în municipiul Vaslui, conducea autoturismul având perioada de valabilitate a autorizației provizorii de circulație expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Polițiștii Postului de Poliție Viișoara l-au identificat în trafic pe Giani F., de 18 ani, domiciliat în comuna Viișoara, care se deplasa cu un motoscuter pe raza satului Halta Dodești. Pentru că nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

de Marian MOCANU În cursul săptămânii trecute, patru conducători auto, surprinși în trafic încălcând Codul rutier, nu doar că au rămas pietoni, pentru o perioadă, dar s-au ales și cu dosare penale. Doi dintre ei erau băuți la volan, alți doi participanți la trafic neavând actele în ordine. În această săptămână, patru persoane au fost identificate în trafic de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, încălcând normele legale în vigoare. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală. Astfel, un conducător auto în vârstă de 39 de ani, vasluianul Cătălin C., a fost surprins de polițiști în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: