Home » Social » Nemții caută poștași și agenți de pază

Nemții caută poștași și agenți de pază

de Marian MOCANU

În afară de muncitori în construcții sau cadre medicale, nemții au ajuns să angajeze români și în meseriile de factori poștali și agenți de pază. Selecția pentru cele 36 de locuri de muncă disponibile prin rețeaua EURES va avea loc la Sibiu, în perioada 8-9 septembrie.

În perioada 8-9 septembrie, la sediul AJOFM Sibiu se va desfășura o selecție pentru recrutarea de factori poștali și agenți de pază/agenți de securitate în Germania. Prin rețeaua EURES, sunt disponibile 16 posturi pentru efectuarea serviciilor poștale de curierat, predare de colete și scrisori la destinație, precum și 10 posturi de agenți de pază și 10 posturi de agenți de securitate pentru efectuarea de servicii de patrulare și pază la diverse obiecte pe timp de zi și de noapte.

„Factorii poștali trebuie să aibă cunoștințe bune de limba germană (scris, vorbit, citit) – nivel B1, permis de conducere categoria B, condiție fizică bună, rezistență la vreme ploioasă, fără antecedente penale. Agenții de pază și agenții de securitate trebuie să aibă cunoștințe foarte bune de limba germană (scris, vorbit, citit) – Nivel B1, permis de conducere categoria B, condiție fizică, fără antecedente penale, experiența în domeniu constituie un avantaj”, anunță reprezentanții AJOFM.

Contractul de muncă se încheie pe o perioadă de șase luni, cu posibilitatea prelungirii pe perioadă nedeterminată. Programul de lucru este de șase zile pe săptămână, factorilor poștali punându-li-se la dispoziție mijloace de transport adecvate (auto și biciclete), cu drept la concediu de odihnă anual de 26-30 de zile.

Pentru a aplica, persoanele interesate trebuie să trimită CV-ul în limba germană, însoțit de copii ale actelor de studii (pentru factorii poștali) și eventuale referințe în limba germană (pentru agenții pază/agenții de securitate) la adresa de e-mail: hochdorfer@HKS-Gruppe.de, în atenția d-nei Dr. Eniko-Ilona Hochdorfer și, pentru monitorizare, la buc_eures@buc.anofm.ro.

La interviu vor participa doar cei preselectați de reprezentantul angajatorului în urma aplicației făcute de solicitant. Persoanele domiciliate în județul Vaslui care corespund cerințelor posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Vaslui, pentru a fi înregistrat în baza de date. Solicitanții trebuie să aibă copie după actul de identitate cu o valabilitate de minimum șase luni, CV model Europass (cu fotografie) în limba germană, cazier judiciar în original din care să reiasă că nu au antecedente penale (termen de valabilitate șase luni) și adeverință de la medicul de familie cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

de Marian MOCANU În afară de muncitori în construcții sau cadre medicale, nemții au ajuns să angajeze români și în meseriile de factori poștali și agenți de pază. Selecția pentru cele 36 de locuri de muncă disponibile prin rețeaua EURES va avea loc la Sibiu, în perioada 8-9 septembrie. În perioada 8-9 septembrie, la sediul AJOFM Sibiu se va desfășura o selecție pentru recrutarea de factori poștali și agenți de pază/agenți de securitate în Germania. Prin rețeaua EURES, sunt disponibile 16 posturi pentru efectuarea serviciilor poștale de curierat, predare de colete și scrisori la destinație, precum și 10 posturi de agenți de pază…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: