Home » Justitie » BMW furat din Franța, descoperit la Albița

BMW furat din Franța, descoperit la Albița

de Marian MOCANU

Un tânăr moldovean a fost prins la Albița conducând un autoturism ce figura în bazele de date ca fiind furat din Franța. Șoferul susține că ar fi cumpărat vehicolul încă de anul trecut, la Chișinău, și nu știa că este furat. Acum, acesta s-a ales și cu dosar penal pentru furt, și cu BMW-ul confiscat.

Marți 25 august, în Punctul de trecere a Frontierei Albița, polițiști de frontieră, însoțiți de un tehnician criminalist din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate. Acțiunea a fost desfășurată pentru valorificarea unei informații deținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Huși. În plasa polițiștilor a căzut moldoveanul Dmitri P., în vârstă de 29 de ani, care conducea un autoturism marca BMW, model X1, de culoare gri, fabricat în anul 2010, înmatriculat în Republica Moldova.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, corelate cu rezultatele examinării criminalistice efectuate asupra autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au stabilit că autoturismul marca BMW, model X1, este declarat furat din Franța. Tânărul moldovean a declarat că ar fi cumpărat autoturismul în luna decembrie a anului 2014, din Chișinău, în schimbul sumei de 16.000 euro și că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul pe care îl conduce este furat.
Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 70.000 lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

de Marian MOCANU Un tânăr moldovean a fost prins la Albița conducând un autoturism ce figura în bazele de date ca fiind furat din Franța. Șoferul susține că ar fi cumpărat vehicolul încă de anul trecut, la Chișinău, și nu știa că este furat. Acum, acesta s-a ales și cu dosar penal pentru furt, și cu BMW-ul confiscat. Marți 25 august, în Punctul de trecere a Frontierei Albița, polițiști de frontieră, însoțiți de un tehnician criminalist din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile