Home » Social » Adunarea Tinerilor Ortodocși – prima ediție

Adunarea Tinerilor Ortodocși – prima ediție

de Mihaela NICULESCU

Săptămâna trecută s-a desfășurat la Bârlad, în biserica din curtea Spitalului „Elena Beldiman” prima ediție a Adunării Tinerilor Ortodocși „Sf. Ecaterina”.

tineri-ortodcsi1Joi, 27 august, 33 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din Bârlad și zonele limitrofe au participat la o întâlnire pe teme religioase, care a primit binecuvântarea Episcopiei Hușilor.

„Prima ediție a Adunării Tinerilor Ortodocși din Bârlad a început la ora 7 cu o liturghie oficiată de șapte preoți din Bârlad și comunele din jur. În continuare, a avut loc conferința cu titlul «Tânărul creștin, între esență și aparență» tineri-ortodcsi2susținută de părintele Răzvan Acostioaei, după care, tinerii organizați pe patru grupuri au participat la trei sesiuni de activități. Acestea au cuprins jocuri de destindere și cooperare și discuții pe diferite teme, cum ar fi viața sfinților. Cele patru grupuri de tineri au participat la patru ateliere coordonate de patru moderatori, fiecare grup a purtat numele unor sfinți precum Sf. Ecaterina, Sf. Ioan Rusu, Sf. Fanurie și Sf. Parascheva. La final, au fost prezentate concluziile întâlnirii și pot spune activitatea a avut un impact pozitiv”, a declarat Mădălina Albu, secretara Adunării Tinerilor Ortodocși din Bârlad.

Acest grup al tinerilor ortodocși funcționează, de peste trei ani, pe lângă Biserica „Sf. Ecaterina” din Bârlad și are 30 de membri.

„Scopul acestor activități este acela de a întări credința în rândul tinerilor. Eu cred că tinerii cred în Dumnezeu. Un studiu recent arată că 80% dintre tinerii români au încredere în Biserică. Încercăm prin astfel de întâlniri să creăm o rețea de tineri – mădulare vii ale Bisericii lui Hristos”, ne-a declarat părintele Petru Giușcă, paroh al Bisericii „Sf. Ecaterina”.

În perioada 4-7 septembrie, cinci tineri credincioși din Bârlad și Vaslui vor participa la Cluj la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși.

de Mihaela NICULESCU Săptămâna trecută s-a desfășurat la Bârlad, în biserica din curtea Spitalului „Elena Beldiman” prima ediție a Adunării Tinerilor Ortodocși „Sf. Ecaterina”. Joi, 27 august, 33 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din Bârlad și zonele limitrofe au participat la o întâlnire pe teme religioase, care a primit binecuvântarea Episcopiei Hușilor. „Prima ediție a Adunării Tinerilor Ortodocși din Bârlad a început la ora 7 cu o liturghie oficiată de șapte preoți din Bârlad și comunele din jur. În continuare, a avut loc conferința cu titlul «Tânărul creștin, între esență și aparență» susținută de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: