Home » Justitie » Căi ferate însângerate la Vaslui!

Căi ferate însângerate la Vaslui!

de Răzvan CĂLIN, Marian MOCANU

Doi morți și un rănit grav, este bilanțul sângeros al week-end-ului trecut pe căile ferate din județul Vaslui.

Sfârșitul de săptămână care a tocmai a trecut a consemnat, din păcate, una din cele mai sângeroase perioade din acest an pentru căile ferate din județ. În decurs de numai două zile, s-au consumat trei evenimente foarte grave soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a celei de a treia.

Primul eveniment s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri (27/28 august), pe raza Stației CFR Zorleni, când se pare că un tren a lovit accidental un bărbat, omorându-l pe loc. Totul a ieșit la iveală vineri, 28 august, la primele ore ale zilei, pe calea ferată din apropierea Gării din Zorleni, undfe a fost descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat. Cel care a dat peste cadavru a fost un localnic, care a și anunțat imediat autoritățile prin intermediul apelului unic de urgență 112. În scurt timp, la fața locului și-a făcut apariția o echipă a Poliției de Transporturi Feroviare Vaslui care a demarat imediat cercetări.

”Cadavrul a fost găsit între firul 1 și firul 2 al căii ferate și, din câte se pare, acesta a fost lovit de un tren în cursul nopții precedente (27/28 august). Din primele cercetări efectuate a mai reieșit că este vorba despre un cetățean în vârstă de 56 de ani, din comuna Zorleni, care în seara dinaintea tragicului accident a fost într-un bar din localitate unde a consumat băuturi alcoolice. După care, în seara zilei de 27 a fost văzut plecând spre casă”, ne-a declarat agent șef adjunct Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Cel mai probabil, omul a fost acroșat și rănit mortal de una din garniturile de tren ce tranzitează Stația CFR Zorleni, dar nu este exclusă și varianta sinuciderii. Anchetatorii urmează să stabilească care tren anume l-a lovit pe bărbat, mai ales că nici unul dintre mecanicii trenurilor care circulă prin zonă noaptea nu a sesizat că ar fi lovit un om. Cadavrul a fost depus la Morga Spitalului Județean Vaslui unde urmează a i se efectua examenul necroptic.

A adormit pe calea ferată și trenul i-a tăiat un picior și două degete de la o mână!

Al doilea eveniment s-a petrecut vineri dimineață, în apropierea Stației CFR Vaslui și a dus la rănirea gravă a unui tânăr în vârstă de 26 de ani. Din câte se pare, tânărul respectiv – Eugen Cojocaru, din Vaslui – a plecat să-și viziteze un prieten care locuia în zonă. Anchetatorii bănuiesc că pe drum a consumat băuturi alcoolice dintr-o sticlă care, ulterior, a fost găsită la locul accidentului. Așa s-ar putea explica faptul că Eugen Cojocaru, la un moment dat, a adormit chiar la marginea căii ferate. Cert este că, ulterior, în timp ce dormea, a fost lovit de un tren Regio care circula pe relația Iași – Bârlad. În urma accidentului, tânărul s-a ales cu un picior și două degete de la mâna stângă amputate. Tânărul, care era conștient în momentul intervenției paramedicilor de pe ambulanță, a fost transportat în stare foarte gravă la un spital de specialitate din Iași.

Decapitat de tren!

Ultima tragedie feroviară s-a petrecut sâmbătă, 29 august, tot în apropierea Stației CFR Vaslui. De această dată, dimineața, trecătorii din zona Podul de Fier au avut parte de un șoc când au văzut trupul decapitat al unui bărbat ce zăcea pe marginea liniei ferate. Sosiți la fața locului, polițiștii vasluieni au presupus că este vorba de o sinucidere, și acum încearcă să afle identitatea bărbatului. Din primele cercetări s-ar părea că ar avea în jur de 65 de ani.  Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină LegalăVaslui în vederea efectuării necropsiei. Anchetatorii încearcă să afle cu exactitate circumstanțele în care a survenit decesul acestui om, rămas, deocamdată, neidentificat.

de Răzvan CĂLIN, Marian MOCANU Doi morți și un rănit grav, este bilanțul sângeros al week-end-ului trecut pe căile ferate din județul Vaslui. Sfârșitul de săptămână care a tocmai a trecut a consemnat, din păcate, una din cele mai sângeroase perioade din acest an pentru căile ferate din județ. În decurs de numai două zile, s-au consumat trei evenimente foarte grave soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a celei de a treia. Primul eveniment s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri (27/28 august), pe raza Stației CFR Zorleni, când se pare că un tren a lovit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: