Home » World » CRIZA IMIGRANȚILOR: Miniștrii de Interne din UE, convocați pe 14 septembrie la o reuniune de urgență

CRIZA IMIGRANȚILOR: Miniștrii de Interne din UE, convocați pe 14 septembrie la o reuniune de urgență

Miniștrii de Interne din Uniunea Europeană au fost convocați la o reuniune de urgență la 14 septembrie, pentru a ameliora răspunsul blocului comunitar la criza imigrației, a anunțat duminică seara președinția semestrială a UE, citată de DPA în pagina online. 

Europa se confruntă cu cel mai mare flux de imigranți după cel de-al Doilea Război Mondial. Mulți dintre ei fug din țări devastate de război, precum Siria și Afganistan, riscându-și viețile în călătorii periculoase pentru a ajunge în state occidentale.

„Situația fenomenului migrației în afara și în interiorul Uniunii Europene a luat proporții fără precedent”, a precizat președinția luxemburgheză a UE într-un comunicat.

Discuțiile se vor concentra pe procedurile de repatriere a imigranților în cazul respingerii solicitărilor de azil, pe cooperarea cu țări terțe și pe măsuri de prevenire a traficului de imigranți, se arată în comunicat.

Anterior, miniștrii de Interne din Germania, Franța și Marea Britanie au cerut, într-un comunicat comun, o reuniune de urgență privind criza refugiaților în următoarele două săptămâni.

„Suntem de acord că nu mai avem timp de pierdut. Situația curentă cere acțiune imediată și solidaritate în Europa”, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. „Situația curentă necesită acțiune imediată și solidaritate în cadrul Europei”, a adăugat el.

Thomas de Maiziere, Bernard Cazeneuve și Theresa May au solicitat de asemenea întocmirea unei liste la nivelul UE cu „țări de origine sigure”, care să diferențieze persoanele amenințate de război și persecuții de cele care emigrează din motive economice, din țări stabile din punct de vedere politic.

În plus, reprezentanții celor mai mari state membre UE au cerut înființarea unor centre în Grecia și Italia, unde autoritățile să ia amprentele imigranților și să îi înregistreze. Punctele de control ar trebui înființate până la sfârșitul anului, au precizat miniștrii.

Sursa: mediafax.ro

Miniștrii de Interne din Uniunea Europeană au fost convocați la o reuniune de urgență la 14 septembrie, pentru a ameliora răspunsul blocului comunitar la criza imigrației, a anunțat duminică seara președinția semestrială a UE, citată de DPA în pagina online.  Europa se confruntă cu cel mai mare flux de imigranți după cel de-al Doilea Război Mondial. Mulți dintre ei fug din țări devastate de război, precum Siria și Afganistan, riscându-și viețile în călătorii periculoase pentru a ajunge în state occidentale. "Situația fenomenului migrației în afara și în interiorul Uniunii Europene a luat proporții fără precedent", a precizat președinția luxemburgheză a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: