Home » Justitie » Doctorițele șpăgare rămân după gratii!

Doctorițele șpăgare rămân după gratii!

de Marian MOCANU

Judecătorii vasluieni au prelungit măsururile preventive în cazul celor trei medici ginecologi vasluieni acuzați de luare de mită și alte infracțiuni. A fost respinsă chiar și cererea de ridicare a controlului judiciar formulată de medicul Tănăsescu, cel care, datorită colaborării cu organele de anchetă, nu a fost deloc arestat preventiv.

Magistrații Tribunalului Vaslui au decis, ieri, prelungirea măsurii arestării preventive luată în luna februarie asupra doctorițelor Simona Botez și Doina Andrei, acuzate de luare de mită. Ei au respins și cererea formulată de cel de-al treilea inculpat din dosar, medicul Adrian Tănăsescu, de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA.

Anterior, în patru rânduri, judecătorii vasluieni au încercat scoaterea de arest preventiv a celor două doctorițe, de fiecare dată deciziile fiind infirmate de instanțele superioare. Și de această dată, judecătorii vasluieni nu au mai riscat, meținând măsura arestului preventiv, pentru Doina Andrei și Simona Botez, și controlul judiciar, pentru Adrian Tănăsescu.

Simona Botez a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea a nu mai puțin de 14 infracțiuni de luare de mită, patru infracțiuni de fals intelectual și trei de întreruperi ilegale de sarcină.

Doina Andrei este acuzată de nu mai puțin de 25 de infracțiuni de luare de mită, patru de fals intelectual, pentru modificări făcute în fișele pacientelor, și trei infracțiuni de întreruperi ilegale de sarcini.

Cele două doctorițe au fost arestate pe data de 12 februarie, după ce, cu câteva zile anterior, procurorii DNA au organizat un flagrant la cabinetele medicale ale acestora din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Împreună cu cele două mai sunt inculpați în dosar Adrian Tănăsescu, medic primar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Secția Obstetrică – Ginecologie, și asistenta medicală Marcela Gabriela Rusu.

Procesul pe fond în cazul celor trei medici urmează a începe în luna septembrie, ocazie cu care, la audierile martorilor, vor ieși, în mod sigur, detalii cu privire la felul în care cei trei își tratau pacienții. Trebuie spus că, în stenogramele înregistrărilor telefonice, cele două doctorițe se refereau cu expresii extrem de jignitoare la adresa pacientelor.

Cei trei medici vasluieni nu sunt singurii acuzați de luare de mită sau foloase necuvenite de la pacienți. Aceștia sunt într-o companie selectă, alături de alți medici de prestigiu ori manageri de spitale. Cel mai nou caz, de săptămâna trecută, este al directorului Spitalului Județean din Ploiești, doctorul Alexandru Băloi, arestat tot pentru luare de mită. Și când te gândești că, de la arestarea celor două doctorițe vasluience, s-a legalizat luarea mitei de către medici!

de Marian MOCANU Judecătorii vasluieni au prelungit măsururile preventive în cazul celor trei medici ginecologi vasluieni acuzați de luare de mită și alte infracțiuni. A fost respinsă chiar și cererea de ridicare a controlului judiciar formulată de medicul Tănăsescu, cel care, datorită colaborării cu organele de anchetă, nu a fost deloc arestat preventiv. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis, ieri, prelungirea măsurii arestării preventive luată în luna februarie asupra doctorițelor Simona Botez și Doina Andrei, acuzate de luare de mită. Ei au respins și cererea formulată de cel de-al treilea inculpat din dosar, medicul Adrian Tănăsescu, de ridicare a controlului judiciar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Pacatoasele stau la bulau pt trei lulele iar criminalii din clanul Farmazon in libertate….justitie mafiota ANIMALE.

%d blogeri au apreciat: