Home » Justitie » Hoții de curent, puși sub control judiciar!

Hoții de curent, puși sub control judiciar!

de Răzvan CĂLIN

O parte dintre suspecții din dosarul „băieților deștepți” de la E-ON Bârlad au fost puși sub control judiciar de către judecători.

Magistrații bârlădeni au început să ia măsuri în dosarul rețelei infracționale acuzată de furt de energie electrică. Deși, deocamdată, nici unul dintre suspecții vizați în acest dosar complex nu a fost arestat preventiv, totuși sunt câteva persoane care au fost puse sub control judiciar. Ultima este Gheorghe C., în vârstă de 61 de ani, din Bârlad, care a fost prezentat instanței în cursul zilei de duminică, 30 august. Judecătorii bârlădeni au decis ca împotriva acestuia să fie luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. O măsură similară a mai fost luată în urmă cu câteva zile și împotriva altor trei persoane implicate în această rețea infracțională.

În ceea ce privește restul persoanelor vizate de acest dosar, acestea urmează a fi prezentate în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Cel mai probabil, instanța bârlădeană va putea lua o decizie în ceea ce-i privește după ce întreg materialul probatoriu va fi analizat, însă este sigur că până la sfârșitul săptămînii în curs se va afla deznodământul din acest punct de vedere.

Dosarul „băieților deștepți” de la E-ON Bârlad este unul dintre cele mai ample și complexe cu care s-au confruntat polițiștii și procurorii bârlădeni în ultimii ani. După o anchetă minuțioasă ce s-a întins pe durata unui an, anchetatorii au reușit să descopere și să anihileze o rețea infracțională bine pusă la punct, în fruntea căreia se aflau mai multe persoane, inclusiv dintre angajații E-ON Bârlad, cât și dintre firmele care au relații de colaborare cu furnizorul de energie electrică. Prin diverse metode, acest grup infracțional a reușit să pună la punct o rețea prin care ofereau doritorilor posibilitatea de a consuma energie electrică la prețuri foarte mici. Totul, bineînțeles, contra unui comision de rigoare. Valoarea prejudiciului este de 400.000 de lei, cât au reușit să contabilizeze până acum anchetatorii. 40 de persoane audiate, 80 de percheziții domiciliare, sediul E-ON Bârlad „sigilat” preț de câteva ore, iată bilanțul acțiunii polițienești din urmă cu o săptămână derulată atât în Bârlad, cât și în mai multe localități din apropierea orașului.

de Răzvan CĂLIN O parte dintre suspecții din dosarul „băieților deștepți” de la E-ON Bârlad au fost puși sub control judiciar de către judecători. Magistrații bârlădeni au început să ia măsuri în dosarul rețelei infracționale acuzată de furt de energie electrică. Deși, deocamdată, nici unul dintre suspecții vizați în acest dosar complex nu a fost arestat preventiv, totuși sunt câteva persoane care au fost puse sub control judiciar. Ultima este Gheorghe C., în vârstă de 61 de ani, din Bârlad, care a fost prezentat instanței în cursul zilei de duminică, 30 august. Judecătorii bârlădeni au decis ca împotriva acestuia să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: