Home » Administratie » Vești bune de la Primaria Bârlad – Bârlădenilor li s-au pregătit încă 15 hectare de locuri de veci

Vești bune de la Primaria Bârlad – Bârlădenilor li s-au pregătit încă 15 hectare de locuri de veci

de Simona MIHĂILĂ

Chiar dacă municipalitatea bârlădeană nu a reușit în ultimii ani să construiască măcar un bloc de locuințe, campania electorala care ne bate la usa aduce si vesti bune: sunt șanse serioase ca niciun bârlădean să nu mai rămână fără acoperiș deasupra capului. Asta se va intampla abia dupa ce vom trece în lumea de dincolo, dar decat deloc!

Acest act generos a fost statuat în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Bârlad, când consilierii municipali au aprobat extinderea Cimitirului „Eternitatea” pe o suprafață de 14,88 de hectare.
Extinderea cimitirului este necesară din cauza împuținării locurilor de veci existente. In momentul de fata, mormintele de la „Eternitatea” Barlad ocupa aproape 16 hectare de teren. Altfel spus, cel mai mare cimitir din oras isi va dubla suprafata, devenind cel mai „primitor” din judetul Vaslui.

Cimitirul „Eternitatea” a fost înființat în 1875 de către Andrei V. Ionescu, fost primar de Bârlad. Din ordinul său, în partea de vest a orașului, ca urmare a creșterii populației, a luat ființă cimitirul, o casă mortuară, o casă a servitorilor și o capelă care s-a dărâmat după cutremurul din 10 noiembrie 1840. În toamna lui 1841, Maria Antonescu si Veturia Goga, pun bazele unei biserici pe locul celei prăbușite la cutremur, temelia actualei biserici din cimitir, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

de Simona MIHĂILĂ Chiar dacă municipalitatea bârlădeană nu a reușit în ultimii ani să construiască măcar un bloc de locuințe, campania electorala care ne bate la usa aduce si vesti bune: sunt șanse serioase ca niciun bârlădean să nu mai rămână fără acoperiș deasupra capului. Asta se va intampla abia dupa ce vom trece în lumea de dincolo, dar decat deloc! Acest act generos a fost statuat în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Bârlad, când consilierii municipali au aprobat extinderea Cimitirului "Eternitatea" pe o suprafață de 14,88 de hectare. Extinderea cimitirului este necesară din cauza împuținării locurilor de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: