Home » Sanatate » Nu se mai stă în picioare la Urgențe

Nu se mai stă în picioare la Urgențe

de Mihaela NICULESCU

După ani întregi, în care pacienții veniți la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) au fost nevoiți să aștepte în picioare, ore întregi, să fie consultați, de puțin timp, conducerea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a hotărât să achiziționeze câteva seturi de scaune. Acestea au fost amplasate pe holul de la CPU, dar și în Ambulatoriul de Specialitate și la secția Neurologie, în pavilionul nou al spitalului.

„Este o idee bună. Ne-am săturat să stăm în picioare sau pe vine, sprijiniți de pereți, sau cu ochii după scaunele cu rotile, în care să ne așezăm până ne strigă asistenta. Este bine, totuși. Sunt 12 locuri acum – 12 scaune destul de comode și solide”, ne-a declarat un pacient care aștepta ieri să fie consultat la CPU.

Această achiziție este un mic pas în îmbunătățirea condițiilor de la CPU. Zilele acestea, conducerea spitalului așteaptă să vadă fila de buget, pentru a ști care sunt sumele alocate de primărie pentru investiții la spital.

„În funcție de banii primiți, vom ști exact cât ne permitem să investim și la CPU. Avem și alte investiții de realizat, începute deja. Peste două săptămâni, vom demara lucrările de igienizare și reabilitare a CPU, dar în limita banilor primiți”, ne-a declarat Angela Chirilă, managerul interimar al Spitalului „Beldiman”.

În primăvară, se punea problema reabilitării din temelii a CPU și a refacerii circuitelor, astfel încât să devină un compartiment de sine stătător, fără a exista în jurul său cabinete medicale și alte dependințe care nu au legătură cu secția în sine. Pe parcurs, optimismul s-a estompat, probabil și din cauza lipsei fondurilor sau a preconizatelor lucrări de reabilitare a corpurilor A și B ale spitalului. Acestea ar putea fi reabilitate peste doi ani, pentru a fi aduse într-un stadiu optim, cum s-a întâmplat și cu celelalte corpuri reabilitate acum trei ani.

Până atunci, CPU va fi, cu siguranță, igienizat, vor fi făcute lucrări de modernizare minimă, dar binevenită. Atât își permite spitalul să aloce, prin bunăvoința Consiliului Local.

de Mihaela NICULESCU După ani întregi, în care pacienții veniți la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) au fost nevoiți să aștepte în picioare, ore întregi, să fie consultați, de puțin timp, conducerea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a hotărât să achiziționeze câteva seturi de scaune. Acestea au fost amplasate pe holul de la CPU, dar și în Ambulatoriul de Specialitate și la secția Neurologie, în pavilionul nou al spitalului. „Este o idee bună. Ne-am săturat să stăm în picioare sau pe vine, sprijiniți de pereți, sau cu ochii după scaunele cu rotile, în care să ne așezăm până ne…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

4 comments

 1. Domnilor de la Consiliul local luati din banii alocati bisericilor si dati la spital!!!
  NU NE MANDRIM CU BISERICI FRUMOASE CI CU SPITALE DECENTE. DUCETI-va va rog la sectia pneumologie, sa vedeti conditiile bolnavilor. Rusine ca nu se face nimic!

  • ia tu de la aia la care ai platit CAS-ul si fa spitale decente, doar nu platesti CAS la Biserica !

   • Banii care merg la biserici, erau mult mai mult, infinit mai mult necesari pentru spitale. Daca exista vreo prioritate in Romania, aceea este sanatatea. Pupatorii de icoane si moaste, pot face acest lucru si intr-o biserica veche. Insa un bolnav cronic sau canceros are nevoie de mijloace moderne, de ultima generatie, pentru interventie. Exista vreo ordine a prioritatilor in tara aceasta?

    • ASA ESTE, PRIORITATEA ESTE SANATATEA. Daca s-ar construi sau echipa spitalele cum se face cu bisericile ce bine ar fi…

%d blogeri au apreciat: