Home » Invatamant » Rezultate dezastruoase la Bac-ul de toamnă

Rezultate dezastruoase la Bac-ul de toamnă

de Marian MOCANU

Doar ceva mai mult de un sfert dintre cei 1.243 absolvenți de liceu vasluieni care s-au prezentat la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015 au obținut note de trecere. Asta în ciuda faptului că subiectele pregătite de Ministerul Educației au fost mai mult decât accesibile. Cea mai mare notă primită a fost de doar 8,95, iar 272 elevi au obținut note de trecere. Alți doi elevi au fost eliminați eliminați din examen pentru tentative de copiere, iar nu mai puțion de 347 absolvenți de liceu fie nu s-au prezentat de loc la examen, fie au predat foile goale.

Nici la doua sesiune a examenului de bacalaureat elevii vasluieni nu au reușit rezultate deosebite, doar 272 dintre cei 1.243 absolvenți d eliceu înscriși reușind să ia note de trecere. Din păcate, cu toate că subiectele au fost declarate la unison de către elevi și profesori ca fiind mai mult decât accesibile, doar 27,3%, puțin peste un sfert din totalul elevilor înscriși, au reușit promovarea acestui examen de maturitate. Faptul este cu atât mai îngrijorător cu cât peste jumătate din cei care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă au avurt de susținut doar unul sau două examene, respectiv cele picate în sesiunile anterioare.

Chiar dacă teoretic au avut timp toată vara să se pună la punct cu materia, în unele licee fiind organizate chiar sesiuni de pregătire gratuite în acest sens, rezultatele obținute de elevii vasluieni la această sesiune a bacalaureatului au dezamăgit. Și asta nu doar prin prisma numărului mare de absolvenți de liceu care nu au reușit să obțină notă de trecere, dar și prin cea a notelor maxime obținute. Astfel, cea mai mare notă obținută a fost de doar 9,3, la Logică, argumentare și comunicare, notă primită de o elevă a Colegiului Național Cuza Vodă din Huși.

În afara faptului că doar 272 din totalul de 1243 de participanți la examenul de bac, sesiunea a II-a au reușit să ia note peste 6, alți nu mai puțin de 347 elevi înscriși nici măcar nu s-au prezentat la examen. Alți doi elevi, de la Colegiul Dimitrie Cantemir din Huși au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudare.

Victima violatorilor din Văleni a picat bacul

Printre cei care au susținut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune programată în acest an s-a aflat și victima violatorilor de la Văleni. Elevă a Liceului Ioan Mincu din Vaslui, specializarea coafor stilist, a picat cu brio acest examen de maturitate, fiind notată cu nota 3 la geografie, 1,8 la matematică, cea mai mare notă primită fiind 5 la limba și literatura română. Probabil traumele suferite în urmă cu aproape opt luni, dar și faptuol că o bună perioadă fata nu a mai frecventat cursurile școlii, și-au pus amprenta asupra pregătirii sale.

La sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat rata de promovare în județul Vaslui a fost de 69,9%. Contestațiile au fost depuse ieri, după afișarea rezultatelor examenului de bacalaureat, sesiunea a II-a, și vor fi analizate în zilele de 2 și 3 septembrie, rezultatele finale urmând a fi anunțate vineri, 4 septembrie.

de Marian MOCANU Doar ceva mai mult de un sfert dintre cei 1.243 absolvenți de liceu vasluieni care s-au prezentat la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015 au obținut note de trecere. Asta în ciuda faptului că subiectele pregătite de Ministerul Educației au fost mai mult decât accesibile. Cea mai mare notă primită a fost de doar 8,95, iar 272 elevi au obținut note de trecere. Alți doi elevi au fost eliminați eliminați din examen pentru tentative de copiere, iar nu mai puțion de 347 absolvenți de liceu fie nu s-au prezentat de loc la examen, fie au predat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: