Home » Justitie » Partidă de pescuit încheiată cu scandal și stropită cu spray lacrimogen!

Partidă de pescuit încheiată cu scandal și stropită cu spray lacrimogen!

de Răzvan CĂLIN

Un grup de indivizi din județul Bacău, venit la o partidă de pescuit pe o baltă de lângă satul Puiești, a provocat un scandal de proporții intrând în conflict cu personalul fermei piscicole. Mai multe echipaje de poliție au intervenit pentru a calma spiritile, însă polițiștii au fost nevoiți să apeleze și la spray-ul lacrimogen din dotare.

Marți, 1 septembrie, o fermă piscicolă situată în apropierea satului Puiești a devenit scena unui scandal monstru care nu a putut fi domolit decât abia atunci când oamenii legii au intervenit ferm făcând uz de spray-ul cu gaze lacrimogene din dotare.

Cu o zi înainte, pe 31 august, mai multe familii din județul Bacău au venit pe balta ce aparține omului de afaceri Ionel Apostu și au achitat contravaloarea taxei pentru o partidă de pescuit. Trebuie spus că oamenii veniseră împreună cu familiile lor, adică soții și copii și inteționau ca pe lângă pescuit să și petreacă pe malul bălții ca o minivacanță de 24 de ore.

Problemele au început să apară între grupul mușteriilor și personalul fermei piscicolela la doar câteva ore după ce primii și-au instalat tabăra pe malul bălții. La un moment dat, angajații, în frunte cu administratorul bălții, s-au sesizat că indivizii începuseră să scoată din pământ câteva dale de beton. Mai mult, câțiva dintre pescarii amatori au intrat în baltă cu intenția clară de a face o baie. Acesta a fost momentul în care administratorul a intervenit și le-a cerut în mod expres să iasă din apă pentru că este interzis scăldatul. De aici a început un schimb de replici dure între cele două tabere și în scurt timp tensiunile au escaladat periculos.

“Polițiștii au fost sesizați de administratorul fermei piscicole pe 1 septembrie că mai multe persoane ar fi distrus mai multe bunuri din incinta fermei. Mai mult, persoanele respective ar fi devenit agresive în momentul în care li s-a solicitat să părăsească incinta”, ne-a declarat agentul șef adjunct Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

La fața locului au ajuns în scurt timp mai multe echipaje ale Secției de Poliție Rurală nr. 8 Iana și polițiștii au încercat să liniștească spiritele încinse și astfel să aplaneze conflictul înainte de a degenera și mai rău.

Numai că, unul dintre cei 14 indivizi din Bacău a început să se manifeste din ce în ce mai violent, inclusiv față de oamenii legii. În consecință, unul dintre polițiști a fost nevoit să folosească asupra acestuia pulverizatorul cu substanțe iritant-lacrimogene din dotare. În cele din urmă, spiritele s-au mai calmat, însă polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

de Răzvan CĂLIN Un grup de indivizi din județul Bacău, venit la o partidă de pescuit pe o baltă de lângă satul Puiești, a provocat un scandal de proporții intrând în conflict cu personalul fermei piscicole. Mai multe echipaje de poliție au intervenit pentru a calma spiritile, însă polițiștii au fost nevoiți să apeleze și la spray-ul lacrimogen din dotare. Marți, 1 septembrie, o fermă piscicolă situată în apropierea satului Puiești a devenit scena unui scandal monstru care nu a putut fi domolit decât abia atunci când oamenii legii au intervenit ferm făcând uz de spray-ul cu gaze lacrimogene din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: